Hlavní obsah

Hotel už tlouštíky neubytuje, bojí se o vybavení

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotel na severu Německa se připravuje na hosty, kteří dorazí po pandemii koronaviru. Někteří však budou mít smůlu. Hotel se totiž rozhodl, že bude ubytovávat pouze hosty do 130 kilogramů. V opačném případě by totiž podle manažerky hotelu hrozilo zničení elegantního nábytku.

Foto: Profimedia.cz

Pláž v německém Cuxhavenu

Článek

Beachhotel Sahlenburg v německém městě Cuxhaven leží na pobřeží Severního moře a podobně jako další ubytovací zařízení se v současné době musí vyrovnávat s úbytkem turistů v souvislosti s pandemií koronaviru.

Přesto hotel zavedl opatření, kvůli kterému se ne všichni hosté mohou ubytovat. „Chtěli bychom zdůraznit, že interiér našeho hotelu není vhodný pro osoby s tělesnou hmotností vyšší než 130 kilogramů,” uvádí hotel.

Dvousetkilový tlouštík schoval marihuanu a kokain do záhybů svého těla

Koktejl

Důvodem je designový nábytek uvnitř hotelu, který by vyšší zátěž nezvládl. „Máme židle, které jsou skutečná třída. Pokud se na ně však posadí někdo těžší, jejich životnost nebude mít dlouhého trvání. A my chceme mít u nás hezký designový nábytek, nikoliv masivní židle z dubového dřeva,” vysvětluje manažerka hotelu Angelika Hargesheimerová.

Zničená postel poslední kapkou

Ta prozradila, že s prostorově výraznějšími lidmi na hotelu již má zkušenosti. V minulosti jeden takový návštěvník zničil postel, což byl jeden z důvodů, proč se hotel rozhodl přistoupit k omezení. Podle manažerky navíc nejsou židle pro obézní lidi pohodlné, stejně tak jako pro ně není dostatek prostoru ve sprchách.

Pizza a šest litrů limonády denně? Obézní mladík se za rok proměnil k nepoznání

Muži

Takové omezení by se mohlo zdát na první pohled diskriminační, podle deníku Bild, který se odvolává na slova právníka Sebastian Bickericha, by však opatření bylo diskriminační pouze v případě, pokud by host byl natolik obézní, že už by se jednalo o zdravotní postižení.

Anketa

Je podle vás v pořádku, aby hotel odmítal poskytovat služby obézním lidem?
Ano
69,7 %
Ne
30,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14947 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám