Hlavní obsah

Módní návrhář šije neprůstřelné vesty, na frontu jich poslali už tisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Býval to běžný ateliér módního návrháře Vitalije Uzuna. S příchodem ruské armády na Ukrajinu však došlo k nucené změně a zaměstnanci nyní vyrábějí místo slušivých obleků a kabátů neprůstřelné vesty pro vojáky.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinský módní návrhář začal místo šatů vyrábět neprůstřelné vestyVideo: AP

 
Článek

„Před válkou jsme tady šili výhradně oblečení pro muže i ženy. Vznikaly tady šaty, saka, bundy nebo kabáty,“ vysvětluje Uzun, který se módě věnuje přibližně posledních osm let.

„Když ale začala válka, museli jsme se rychle přeorientovat a začít pomáhat ukrajinským vojákům,“ řekl reportérovi agentury Anadolu módní návrhář.

Populární vítěz kuchařské show vaří ve Lvově uprchlíkům zdarma

Muži

Nejdříve jeho zaměstnanci v Oděse začali s výrobou termoprádla. Díky novým strojům, které zvládnou práci s hrubou látkou, však přešli po několika dnech na výrobu neprůstřelných vest.

„Na toto zaměření výroby jsme přešli poměrně rychle, ale proces nebyl snadný. Teď výroba roste každým dnem. Na frontu už jsme odeslali tisíce neprůstřelných vest,“ dodal Uzun.

Reklama

Výběr článků

Načítám