Hlavní obsah

Jamie Oliver má opět problémy, nevyšel mu byznys v Austrálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámý britský kuchař Jamie Oliver musel dát sbohem jedné z restaurací v australské Canbeře, neboť na společnost Keystone Group, která podnik provozovala, byla uvalena nucená správa. Dalších pět restaurací napříč celou Austrálií bylo prodáno brisbaneské skupině Hallmark Group, píše list The Guardian.

Foto: Reuters

Jamie Oliver

Článek

„Drahá Canberro, s velkým politováním oznamujeme, že Jamie’s Italian Canberra musela na dobu neurčitou skončit. Děkujeme všem za veškerou podporu, která se nám za čtyři a půl roku fungování dostávala,“ objevilo se v pátek na dveřích restaurace v australské Canbeře, která byla nucena svou činnost ukončit.

Dalších pět podniků z restauračního řetězce s názvem Jamie’s Italian ve městech Sydney, Perth, Brisbane, Adelaide a Parramatta bylo na poslední chvíli zachráněno díky koupi restaurační skupinou Hallmark Group sídlící v Brisbane.

Ta uvedla, že se jedná o prodej, který vyústí ve franšízu. Podle listu The Guardian nebude mít Oliver v australské skupině žádný akciový podíl.

„S Jamiem, britským týmem, zaměstnanci a místními dodavateli budeme úzce spolupracovat, abychom byznys směřovali neustále dopředu a poskytovali výjimečné zážitky po celé zemi,“ řekl jeden ze zástupců Hallmark Group listu The Courier-Mail.

Oliver se v poslední době potýká s miliardovými dluhy, které jsou rozeseté po celé Velké Británii a podle soudních dokumentů dosahují sumy 73 miliónů liber (přes dvě miliardy korun). Kuchař už dříve deklaroval, že finanční problémy vyústí v uzavření 12 britských podniků z řetězce restaurací s názvem Jamie’s Italian. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám