Hlavní obsah

Patálie Jamieho Olivera pokračují, končí další z jeho restaurací

Další rána pro světoznámého britského kuchaře Jamieho Olivera. Nejenom, že bude kvůli miliardovým dluhům muset uzavřít celkem 12 podniků z řetězce restaurací s názvem Jamie's Italian, ale podle serveru BBC také svoji vlajkovou loď v podobě luxusní londýnské steakové restaurace s názvem Barbecoa.

Foto: Profimedia.cz

Na londýnskou restauraci Barbecoa byla uvalena nucená správa, veškeré výbavení a zásoby se tak odvážejí.

Článek

Britský server BBC uvedl, že na dvě Oliverovy londýnské restaurace s názvem Barbecoa byla v pondělí uvalena nucená správa. Jedna z nich bude uzavřena, druhou se mu údajně podařilo zachránit.

Skoncovat má luxusní steaková restaurace nacházející se v londýnské ulici Picadilly. Její provoz tak bude ukončen jen rok poté, co byl znovu obnoven.

Do problémů se dostala i pobočka stejné restaurace nedaleko katedrály svatého Pavla, tu však britský kuchař ihned koupil zpět prostřednictvím nově založené přidružené společnosti.

Foto: Reuters

Jamie Oliver.

Jedná se o další následky miliardových dluhů, do kterých se Oliver v poslední době dostal. Před několika dny prohlásil, že finanční problémy vyústí v uzavření 12 restaurací z řetězce restaurací s názvem Jamie's Italian.

Dluhy restaurací, které jsou rozeseté po celé Velké Británii (Londýn, Manchester, Leeds aj.) dosahují podle soudních dokumentů sumy 73 miliónů liber (přes dvě miliardy korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám