Hlavní obsah

Tapety s motivy tulipánů vnesou teplou jarní atmosféru i do těch nejstudenějších interiérů

S příchodem jarního počasí jsou neodmyslitelně spojené i některé typy květin a rostlin. Bezpochyby jde i o tulipány, kterých je obrovská plejáda druhů. Z pestrobarevných květů tulipánů se ale nemusíme těšit jen ve vázách a na zahradách či terasách, ale i na zdech interiérů. A to prostřednictvím tapet.

Foto: Sorbet Dreams

Tapety s názvem Martiny tulipány ve světle růžové a levandulové barvě

Článek

Ti, kteří chtějí dekorovat klasičtější interiér zařízený v přírodním nebo boho stylu, mohou sáhnout po kouscích v přírodních tónech a realističtějším nebo lidovém podání. Motivy tulipánů pak budou dobře ladit s ostatním vybavením v domě a dosáhnete tak dojmu sladěného interiéru.

Mějte na paměti, že do prostornějších interiérů si můžete dovolit rozměrově větší motiv i tmavší barvy. V menších a stísněnějších interiérech volte spíš drobnější vzor a světlejší provedení.

Foto: Mindthegap

Tapety The Florist Tulipa Dark Wallpaper a tapety v lidovém stylu s názvem Transylvánské kořeny doplněné tulipány.

Díky tomu, že byly tulipány tolik šlechtěny, tak jich máme velké množství druhů a i na tapetách tak mohou zazářit v podobě mnoha odstínů. Pokud chcete rozzářit temné prostory, pak jsou ideální tapety s motivy tulipánů v teplých barvách, jako je červená nebo žlutá.

Foto: Bobbi Beck

Tapeta s názvem Moderní ilustrace tulipánů

Do dívčích a dámských pokojů volte něžnější a jemné provedení tapet. Sáhněte ideálně po pastelových a pudrových barvách a nechte v nich třeba vyznít krásu klasických bílých tulipánů.

Foto: Lime Lace

Tapety s názvem Cottage Tulip se hodí do dívčích a dámských pokojů.

Tulipány můžete dekorovat i exteriér. A to zejména v době, kdy rostliny teprve rostou do květu a prostoru prospěje trocha originality. Zajímavým tipem jsou potisky v elegantním stylu delftské fajáns v modrobílém provedení.

Foto: Hattie Lloyd Home

Outdoorové potisky Delft Flourish Tulip lze použít k rozzáření vaší zahrady nebo exteriéru domova.

Motivy tulipánů přijdou vhod zejména do prostor, které působí studeným a strohým dojmem a vévodí jim chladné materiály, jako je ocel, sklo nebo kámen. Do nich vnesou prvek živosti a hřejivosti a domov pak bude působit mnohem útulnějším dojmem.

Nedostanete se letos k moři? Navoďte si jeho atmosféru alespoň doma

Tipy a trendy
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám