Hlavní obsah

Zemřela hvězda seriálu Brooklyn 99

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 61 let zemřel po krátké nemoci americký herec a držitel dvou televizních cen Emmy Andre Braugher známý ze seriálů Zločin v ulicích nebo Brooklyn 99. Serveru Variety to potvrdila jeho manažerka Jennifer Allenová.

Zemřela hvězda seriálu Brooklyn 99Video: AP

 
Článek

Braugher proslul ztvárněním přímočarého policejního kapitána Raymonda Holta v komediálním seriálu Brooklyn 99 z let 2013 až 2021. Nesmlouvavá, ale zároveň hluboce lidská povaha jeho postavy z Braughera učinila oblíbence fanoušků seriálu, obzvlášť ve spojení s horkokrevným detektivem Jakem Peraltou v podání Andyho Samberga, píše Variety.

Foto: Profimedia.cz

Andre Braugher

„Nemůžu uvěřit tomu, že jsi nás opustil tak brzo. (…) Tolik jsi mě toho naučil. Budu ti navždy vděčný za to, že jsem měl tu čest tě poznat,“ uvedl jeden z Braughnerových hereckých kolegů Terry Crews.

Braugher, rodák z Chicaga, jako nejmladší ze čtyř sourozenců. Vystudoval umění na Stanfordské univerzitě, kde získal bakalářský titul, následně herectví na Juilliard School v New Yorku.

Emmy i žebříček krásy

Kariéru odstartoval v roce 1989 v oscarovém válečném dramatu Sláva, kde si zahrál po boku Denzela Washingtona a Morgana Freemana. V roce 1998 pak získal Emmy za hlavní roli Franka Pembletona v policejním dramatu Zločin v ulicích. Druhé televizní ocenění obdržel za roli v minisérii Povolání: Zloděj z roku 2006.

Celkově byl podle webu IMDb.com nominovaný na sedmdesát odborných cen, patnáct jich získal. V roce 1997 byl časopisem People zařazen mezi 50 nejkrásnějších lidí na světě.

V rozhovoru pro Variety před časem řekl, že každá velká role je sice krásná, ale nejdůležitější pro něj byla vždy rodina. „Byla to zajímavá kariéra, ale myslím, že mohla být větší,“ uvedl. „Myslím, že mohla obsáhnout více oborů: režii, produkci, všechny ty jiné věci. Ale bylo by to na úkor mého vlastního života.“

Zemřel Ladislav Županič

Stalo se

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám