Hlavní obsah

Začaly Kukačky, přinášejí drama i humor

Začala druhá řada seriálu Kukačky a její první díl ukázal, že budeme nejen svědky pokračování příběhu Jakuba a Tomáše, dětí vyměněných v porodnici, jejich blízkých, ale hlavně Davida Holce, který výměnu provedl a dlouhá léta se svým břemenem žil.

Trailer k filmu KukačkyVideo: Česká televize

 
Článek

V posledním díle první řady se přiznal a my nyní můžeme sledovat, jak se k jeho činu a jemu samotnému postaví kluci, jejich rodiny a vlastně celá vesnice, kde všichni žijí.

Kromě toho rodiny Kadlecových a Holcových přemýšlejí, že pro Jakuba a Tomáše bude nejlepší, když budou bydlet blízko sebe.

Foto: Česká televize

Tomáš a Jakub

Davida Holce, kterého skvěle hraje Michal Isteník, vyšetřuje policie a ve hře je jeho vztah s bratrem Karlem (David Novotný) a dávnou láskou Terezou (Marta Dancingerová).

Anketa

Líbil se vám 1. díl druhé série seriálu ČT Kukačky?
Ano
84 %
Ještě jsem ho neviděl/a, ale pustím si ho v i-vysílání
6 %
Ne
6,1 %
Seriál nesleduji
3,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1203 čtenářů.

Může mu jeho bratr odpustit? I když tenkrát v porodnici nejednal nijak dopředu promyšleně. Svým činem chtěl pomoci právě jemu. Může mu odpustit Tereza, které byl blízký a věřila mu? A mohou mu odpustit kluci? To naznačuje věta Jakuba, když říká: „Udělal mi radost a stejně jde do vězení“. „Radost?“ ptá se maminka Olga. „Mám kamaráda,“ odpoví Jakub. „A my máme tebe,“ říká Olga.

Foto: Česká televize

David policii předvádí, jak výměnu v porodnici provedl.

A je to právě ona, která na začátku říká svému manželovi Karlovi: „Jestli máme žít dál, musíme odpustit.“ A její manžel Karel kontruje: „Kde to má člověk pořád brát?“

Foto: Česká televize

Odpustí Tereza Davidovi?

Viktor Sekanina a Theo Schaefer se svých rolí Jakuba a Tomáše zhostili s velkou přirozeností. Je příjemné sledovat také herectví Sabiny Remundové (Olga), Davida Novotného (Karel), Michala Isteníka (David), Marty Dancingerové (Tereza) či Denisy Barešové (Marcela) v dalších hlavních rolí.

Foto: Česká televize

Klíčoví protagonisté seriálu Kukačky.

Čeká nás ještě dvanáct dílů seriálu. A hned od toho prvního víme, že bude na co se koukat.

Denisa Barešová: Kvůli roli klidně přiberu a půjdu dohola

Styl

Režisér Biser Arichtev: Naše postavy jsou sympatičtí lidé

Kultura

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám