Hlavní obsah

Druhá řada seriálu Kukačky je plná překvapení

Druhá řada seriálu Kukačky bude ode dneška po třináct pátečních večerů hlavním programem prvního kanálu České televize. Diváci budou svědky pokračování osudů rodin Kadlecových a Holcových, kterým byli v porodnici vyměněni synové Jakub a Tomáš.

Foto: Česká televize

Klíčoví protagonisté seriálu Kukačky.

Článek

Z posledního dílu první řady je známo, že jejich výměnu má na svědomí David Holec (Michal Isteník). V nových se vyrovnává s následky svého činu.

Producent Filip Bobiňski uvedl, že druhá série bude zároveň poslední. „Těch šestadvacet epizod, které Kukačky v součtu dílů obou řad mají, nám hezky uzavře vyprávěný příběh. Navíc kluci by nám moc vyrostli, museli bychom skákat v čase a už to by to byl úplně jiný seriál,“ vysvětlil.

Režisér Biser A. Arichtev tvrdí, že druhá série Kukaček je ještě napínavější než první. „Obě rodiny mají velkou vůli se sžít, ale moc jim to nejde. Je tam velké emocionální napětí a je to velmi dramatické,“ uvedl.

Foto: Česká televize

Ukázka ze seriálu Kukačky.

„Záměna dětí v takové podobě, v jaké ji ukazujeme v seriálu, nemá jednoznačné řešení. Mám rád silné konce, které vyvolají emoce a dávají prostor k přemýšlení. Snad se nám takový podařilo natočit, protože u příběhu platí, že takový, jaký je konec, je i dojem z celého díla,“ řekl scenárista Jan Coufal.

K postavě, kterou hraje Michal Isteník, producent Bobiňski uvedl, že bude mít v nové řadě poměrně velký prostor. „David je samozřejmě velmi rozporuplná postava. Je to čestný, dobromyslný člověk, oddaný své rodině a svému povolání. Udělal ale to, co udělal. Je polehčující okolnost, že to bylo s dobrým úmyslem ochránit svého bratra? Světí účel prostředky v takovém případě? Myslím, že ne,“ řekl ke své postavě Isteník.

Jeho bratra a také otce z rodiny Holcových ztvárnil David Novotný. Ke své postavě se vrátil rád, protože ji už znal a v nových epizodách se prý povahově nezměnil. „Pořád se umí rychle rozčílit. Je milující, je to zkrátka Karel Holec z první série. Není nijak vykloubený. Je to můj Karel,“ řekl. „Podle mě ten, kdo se díval na první řadu a bavila ho, nenechá si tu druhou ujít.“

Tomáše a Jakuba, tedy vyměněné syny, hrají opět Theodor Schaefer a Viktor Sekanina. Své postavy neopustili ani Sabina Remundová (Olga Holcová), Marta Dancingerová a Marek Adamczyk (Tereza a Michal Kadlecovi), Denisa Barešová (Marcela Holcová) nebo Petr Kostka (děda Vladimír).

Foto: Česká televize

Ukázka ze seriálu Kukačky.

Do seriálu ale přibudou nové postavy. „V první sérii bylo naznačeno, že postava Terezy má matku, o které nic neví. Ve druhé sérii se o ní dozví víc. Snaží se ji vyhledat a zjistit, proč ji opustila. Hraje ji skvělá Jana Kolesárová,“ řekl režisér, který se na začátku natáčení musel vypořádat se zraněním Jitky Čvančarové, jež vedlo k přeobsazení její role. V pokračování tak diváci místo ní uvidí Evu Hacurovou.

Příběh rodiny Holcových a Kadlecových měl televizní premiéru 8. ledna 2021. Každou z třinácti epizod první řady vidělo více než 1,7 milionu diváků. První série Kukaček se tak stala nejsledovanějším pátečním seriálem České televize od roku 2008.

Kukačky se vrací. ČT spouští druhou sérii diváckého hitu, třetí tvůrci vyloučili

Film

Marta Dancingerová: Jsem trochu flink, snad v dobrém

Styl

Mohlo by se vám hodit na Firmy.cz: ČESKÁ TELEVIZE

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám