Hlavní obsah

Seriál The Last of Us potvrdil hvězdnou posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé spekulace točící se kolem toho, kdo by měl být novou velkou posilou úspěšného seriálu The Last of Us, jsou u konce. Role Abby se zhostí Kaitlyn Deverová, o níž se debatovalo již v souvislosti se vznikem jedničky. Tehdy se řešilo, že právě ona by měla hrát roli hlavní, tedy Ellie.

Foto: Profimedia.cz

Kaitlyn Deverová ve sci-fi thrilleru Nikdo tě nezachrání (2023)

Článek

Informaci o angažování Deverové potvrdila mnohá světová média, včetně webu Variety. Ztvární roli Abby, která je popisovaná jako „zkušená vojačka, jejíž černobílý pohled na svět se změní poté, co se rozhodne pomstít ty, které milovala“.

Tvůrci seriálu svou volbu zdůvodnili tím, že se jednoduše snaží najít nejtalentovanější herce, kteří se hodí do jejich záměrů, odpovídají původní předloze.

„Na ničem jiném nezáleží víc než na talentu a jsme nadšení, že se k Pedrovi (Pedro Pascal – pozn. red.), Belle (Bella Ramseyová – pozn. red.) a zbytku naší rodiny připojila taková uznávaná umělkyně, jako je Kaitlyn,“ uvedli v prohlášení spolutvůrci seriálu Craig Mazin a Neil Druckmann.

Poslední díl postapokalyptického seriálu The Last of Us byl odvysílán. Fanoušci se dožadují pokračování

Film

Čeští diváci mohou Deverovou z posledních projektů znát mimo jiné z komedie Šprtky to chtěj taky (2019), Nikdo tě nezachrání (2023), v českých kinech je nyní i snímek Jeden gól, v němž rovněž hraje.

Seriál The Last of Us vychází ze stejnojmenného herního hitu. Vypráví příběh, který se odehrává dvacet let po zničení moderní civilizace.

Joel (Pedro Pascal) je najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramseyová) z tísnivé karanténní zóny. To, co začíná jako malá zakázka, se brzy stane brutální, srdcervoucí cestou, při níž musejí procestovat Spojené státy a naučit se vzájemně si věřit.

Trailer – The Last of UsVideo: HBO

Seriál HBO loni zaujal nejen diváky (na ČSFD hodnocení 80 procent – pozn. red.), ale také kritiky. Získal například tři nominace na prestižní Zlaté glóby a 25 nominací na ceny Emmy.

Anketa

Těšíte se na pokračování seriálu The Last of US?
Ano, první série mě nadchla
92,3 %
Ano, dám tomu šanci, ač jsem první sérii neviděl/a celou
1,8 %
Ne, první série se mi nelíbila, nemám důvod koukat se na druhou
4,7 %
Ne, podobné seriály nesleduji
1,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1529 čtenářů.

Pokračování bude podle tvůrců vycházet rovněž z herní předlohy. Odvypráví příběh, který se odvíjí pět let poté, co skončil ten první. Ellie a Joel v něm žijí v osadě, ovšem klidné doby je stále nečekají.

HBO spouští seriálový hit, v němž lidstvo vybíjí parazitická houba

Film

RECENZE: The Last of Us Part 1 oživuje jeden z nejlepších herních zážitků, který kdy vyšel

Internet a PC

Reklama

Související témata:
Kaitlyn Dever

Výběr článků

Načítám