Hlavní obsah

The Weeknd má dva nové rekordy. V srpnu přijede do Prahy

The Weeknd je aktuálně jedním z nejpopulárnějších umělců na světě. Hudebník z Kanady se může pochlubit mnoha cenami i prodejními úspěchy, nyní i dvěma čerstvými zápisy do Guinnessovy knihy rekordů.

Foto: Profimedia.cz

The Weeknd navštíví Prahu v srpnu.

Článek

Již 20. března se stal statisticky nejpopulárnějším hudebníkem na světě. Podle portálu Guinnessovy knihy rekordů se třiatřicetiletý muž může pochlubit největším počtem posluchačů na Spotify, kterých měl k tomu dni 111,4 milionu. Stal se současně prvním umělcem, který měl na Spotify sto milionů posluchačů za měsíc. Před druhou v pořadí, americkou zpěvačkou Miley Cyrusovou, má náskok 30 milionů.

Nejsou to ale jeho první záznamy zdokumentované v knize. V roce 2016 získal The Weeknd rovněž dva rekordy, za nejvíce týdnů strávených v top 10 žebříčku Billboard’s Hot 100 mezi sólovými umělci a za nejstreamovanější album na Spotify. Může se pochlubit i nejhranější skladbou na Spotify, i když tento počin se do Guinnessovy knihy nedostal. Písnička Blinding Lights už byla poslouchána téměř třiapůlmiliardakrát.

The Weeknd, civilním jménem Abel Makkonen Tesfaye, se narodil 16. února 1990. První krůčky ve své hudební kariéře udělal na YouTubu, kde anonymně publikoval své vlastní písně. V roce 2012 podepsal první smlouvu s hudebním vydavatelstvím a své první studiové album Kiss Land vydal o rok později. Vyšplhalo se na druhé místo amerického prodejního žebříčku. Celkově vydal pět alb, to aktuální se jmenuje Dawn FM a vyšlo loni v lednu. Na kontě má čtyři ceny Grammy a mnohé další.

The Weeknd vystoupí 6. srpna letošního roku na letišti v pražských Letňanech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám