Hlavní obsah

Začala StarDance. Přinesla tanec, noblesu a nová jména

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po dvouleté pauze se na obrazovky České televize vrátila populární taneční soutěž StarDance. Její dvanáctý ročník začal v sobotu 14. října večerním přímým přenosem z Křižíkova pavilonu na pražském Výstavišti a potrvá do 16. prosince, kdy se diváci dozvědí jména vítězného páru, tedy královny a krále tanečního parketu.

StarDance - rozhovor s Evou AdamczykovouVideo: Novinky

 
Článek

Taneční show StarDance, jíž jsou Právo a Novinky.cz mediálním partnerem, vysílá Česká televize od roku 2006. Od té doby jí prošlo 98 známých osobností, s letošním ročníkem jich bude 108. Po celou dobu soutěží provází Tereza Kostková s Markem Ebenem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tereza Kostková a Marek Eben

Úvodní večer zahájilo taneční číslo profesionálních tanečníků, kteří tvoří soutěžní dvojice s celebritami. Za živého doprovodu Moondance Orchestru Martina Kumžáka a Epoque Qvartetu a se sólisty Naďou Weperovou, Dashou, Alenou Průchovou, Michalem Cermanem, Dušanem Kollárem.

Marek Eben uvedl taneční večer slovy: „S radostí vás vítáme na parketu StarDance. Hlavně doufám, že nám nepřinese to, co poslední řada, kdy diváci seděli v rouškách a některé tanečníky vyřadil virus.“

Pak uvedl porotu. Po slovech Terezy Kostkové, která jej vyzvala, aby ji představil pro ty, co soutěž ještě neznají, tedy hlavně pro děti, přivítal „veselého strejdu Geňu (Genzera), přísného strejdu Zdeňka (Chlopčíka) a ‚vystretou‘ tetu Táňu (Drexler)“.

Foto: Milan Malíček

Porotci Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Richard Genzer

Letos je to poprvé za celou historii pořadu, co proti sobě tančí manželský pár – snowboardistka Eva Adamczyková a herec Marek Adamczyk. Eva tvoří taneční dvojici s Jakubem Mazůchem, Marek s Lenkou Norou Návorkovou.

Dalšími tanečními páry jsou herečka Ivana Chýlková s Janem Tománkem, cukrář Josef Maršálek s Adrianou Maškovou a herec David Prachař se Zuzanou Dvořákovou Šťastnou.

Kajakář Vavřinec Hradilek pak tančí s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou, zpěvák a herec Richard Krajčo s Dominikou Roškovou, moderátorka Iva Kubelková s Martinem Prágrem, zpěvačka Tereza Mašková s Danielem Kecskemétim a herečka Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Všechny soutěžní páry pohromadě.

Na zahajovacím večeru jako první zatančila Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou, latinskoamerický tanec cha-cha. Richard Genzer je pochválil, i když bodoval pětkou, a dodal: „Vy jste hrála v pohádce Léčivá voda a tančíte s Vodičkou“. Podle Tatiany Drexler má Darija talent, ale tanec ocenila čtyřkou, Zdeněk Chlopčík chtěl víc energie a zvolil porotcovskou pětku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Tereza Kostková: Doteď říkám na mnoho věcí nikdy

Film

Druhá tančila Ivana Chýlková s Janem Tománkem. Waltz. „Kdybys seděl za porotcovským stolem, jak bys ohodnotil tenhle pár?“ zeptal se Eben Tománka, který byl dříve porotcem.

„Ivanka udělala všechno dobře, tak jak jsme se to naučili,“ řekl tanečník. Podle Drexler bylo vystoupení velmi dobré, velmi elegantní, ocenila jej pětkou. Chlopčík řekl, že „první tance jsou velmi těžké. Chtěl bych vidět větší odklon, ale jinak vám to velmi sluší,“ řekl a zvolil čtyřku. Genzer neměl na slovní hodnocení čas, jeho číslem byla pětka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ivana Chýlková a Jan Tománek

Třetím tancem byl jive, který předvedli Josef Maršálek s Adrianou Maškovou. Chlopčík po tanci řekl: „Pepíku, rytmicky velmi precizní, jenže pomalé, ale sladké“ a zvolil sladkou trojku.

Podle Genzera byl jejich jive velkou pohodou, dal jim čtyřku. „Máte v těle rytmus, ale musíte se víc snažit,“ řekla Drexler a zvolila pětku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Josef Maršálek a Adriana Mašková

Po nich nastoupila s tancem cha-cha na taneční parket Iva Kubelková a Martin Prágr. Podle Genzera to byl zatím nejlepší tanec, dal jim sedmičku. Tu samou známku zvolila Drexler.

„Byla jste skvělá, měla jste ‚vystreté kolená‘,“ řekla a ocenila vynikající choreografii. Chlopčík podtrhl co řekla jeho kolegyně a dal páru šestku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Iva Kubelková a Martin Prágr

Pátým tancem byl waltz Marka Adamczyka a Lenky Nory Návorkové. „Waltz není charakterizovaný nošenými figurami, chyběl dlouhý krok,“ byla kritická porotkyně Drexler a dala pětku. Podle Chlopčíka, který je ocenil šestkou, bylo držení na první kolo excelentní, „ale když jste se pustili, byla vidět tvá nejistota“. Genzer řekl: „Povedlo se vám to, jsem úplně spokojený,“ a dal jim šestku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná zatančili jive. „To je šok, když na parket člověk vleze, viď?“ zeptal se Eben Prachaře po tanci. „No, vidět na veřejnoprávní televizi živě infarkt…,“ lapal po dechu Prachař.

„O tanci bych nemluvil, byl bych taky rád, že jsem ho dotančil,“ řekl Chlopčík a dodal, že tanec měl ale dobrou energii. Dal páru pětku. „Přišlo mi to jako po kolena v bažině,“ řekl Genzer a dal také pětku. „Vy budete asi patřit k těm, co to na nás tady budou chtít zahrát,“ řekla Drexler a obodovala pár čtyřkou.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná

Tereza Mašková s Danielem Kecskemétim zatančili cha-chu. „Byly tam technické nedostatky, ale jste zatím asi jediná tanečnice, která věděla, co tančí, a užívala si to, řekl Chlopčík,“ a ocenil je šestkou. I Drexler jim dala šestku a Genzer také šestku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

Waltz zatančili Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. „Mám pocit, že tu pod jménem Vavřinec Hradilek tančil Vlastimil Harapes, to jsem nečekal,“ řekl po tanci Marek Eben. „Máte takový krásný měkoučký pohyb,“ řekla Drexler; chybičky viděla, ale vyjádřila obdiv a pochvalu. Dala páru sedmičku.

„Zatančil jste nádherně, souzněl jste s hudbou a partnerkou,“ řekl Chlopčík a zvolil také sedmičku. Genzer, který jim dal sedmičku do třetice, dodal: „Jestli to půjde takhle dál, možná postoupíš do šestého kola a budeš mít vodu v kolenou.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch zatančili jive. „Předvádíte si doma s Markem kroky?“ zeptal se Eben. Eva Adamczyková ale řekla, že na to doma nemají moc místa.

„Tančit s Kubou je hodně těžké, protože je to taneční blázen, a ze začátku jste mu hodně sekundovala,“ řekl Chlopčík a dal sedmičku. Genzer ocenil velkou taneční energii a dal také sedmičku. „Tohle jsem nečekala. Jakub vytvořil choreografii, která z vás udělala hvězdu,“ řekla Drexler a ocenila pár první osmičkou večera.

Foto: Milan Malíček, Právo

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Posledním tancem večera byla cha-cha Richarda Krajča s Dominikou Roškovou. „Je to mnohem těžší než na pódiu při koncertě,“ řekl po tanci Krajčo.

Genzer si podle svých slov chvíli myslel, že je Krajčo bez kolenních kloubů, páru dal sedmičku. Drexler byla spokojená, jen si myslí, že by měl víc posílit břišní svaly, ale Krajčo je podle ní multitalent. Dala druhou osmičku večera. Podle Chlopčíka to byla vynikající cha-cha, skvěle zatančená, ocenil ji sedmičkou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Richard Krajčo a Dominika Rošková

Zahajovací večer proběhl ještě bez nervozity z toho, kdo soutěž opustí. Vyřazování se totiž prvního večera netýká. To začne až příští sobotu, v díle druhém. Body poroty ze zahajovacího večera se přičtou k těm z příštího týdne.

Anketa

Pustíte si dnes večer StarDance?
Ano, moc se na ni těším
72,9 %
Ano, jestli budu mít čas
4,1 %
Ne, ale jindy určitě
5 %
Ne, tenhle formát pořadu mě nezajímá
18 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4331 čtenářů.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Taneční kurzy, Taneční školy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám