Hlavní obsah

StarDance opustili Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Již pošesté se v sobotu rozběhl 12. ročník televizní soutěže StarDance, když hvězdy tančí… Počet soutěžících párů se po něm zúžil na pět. Večer věnovaný hvězdám stříbrného plátna se stal osudným páru ve složení Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková.

StarDance opustili Marek Adamczyk a Lenka Nora NávorkováVideo: Novinky

 
Článek

„Já jsem si to hrozně užil,“ řekl Adamczyk po svém vyřazení. Poděkoval také divákům, kteří pár drželi dlouho v soutěži. „Nezoufejte, život není taneční soutěž, není důležité, kdo soutěž vyhraje,“ pokračoval.

Během šestého soutěžního kola se taneční páry proměnily na filmové celebrity. V rámci večera vůbec poprvé soutěžící nedoprovázel Moondance Orchestra Martina Kumžáka, ale originální nahrávky ze slavných hitů kinematografie.

Tančil se jive, waltz a tango a páry také bojovaly mezi sebou v country tanci v originální choreografii Marka Zelinky.

OBRAZEM: Na skok do zákulisí StarDance

Kultura

Rekordmani? Kubelková a Prágr

Tanečníky opět hodnotila přísná porota ve složení Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík a Richard Genzer. Ti v minulém, pátém kole poprvé udělili maximální hodnocení, tedy třicet bodů, a to páru Iva Kubelková a Martin Prágr.

„Je to úžasné. Až teď si uvědomuji, jak výjimečná událost to je. Samozřejmě jsme měli radost už při hodnocení, ale až teprve teď si říkám: Wow, první třicítka. Užíváme si to, ale je nám jasné, že hned v neděli budeme muset zavřít dveře a začít nanovo. Příští sobotu zase od nuly s úplně jiným tancem,“ uvedla za oba Iva Kubelková.

Top Gun i Rebelka

Jako první začal v sobotu večer tančit pár ve složení Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková a za svůj jive na motivy filmu Top Gun získali 21 bodů.

Následovali Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, kteří předvedli tango na písničku z oblíbené pohádky Rebelka. „Je to ze soundtracku, z 25 různých skladeb,“ uvedl Mazůch s tím, že Adamczyková pohádku miluje.

6. kolo, 18. listopadu 2023
PárTanecBody od porotyBody za country
Darija Pavlovičová a Dominik Vodičkawaltz282
Eva Adamczyková a Jakub Mazůchtango262
Iva Kubelková a Martin Prágrwaltz27
Josef Maršálek a Adriana Maškovátango222
Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorkovájive21
Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstkovájive15

Společně uzavřeli během tréninků také sázku, že Mazůch odtančí číslo v kiltu bez spodního prádla, což se stalo. Porota nicméně zmínila, že tango příliš tangem občas nebylo. Konkrétní výtky zazněly od Tatiany Drexler a Zdeňka Chlopčíka.

Iva Kubelková a Martin Prágr zatančili na romantický film Legenda o vášni, předvedli waltz. „Je to náš první pomalý tanec… Doteď jsme jeli jako fretky,“ uvedla Kubelková. Porota jej následně vysoce ocenila.

„Překrásný anglický waltz. Vy jste, Ivo, velký taneční talent. Jste fantastická,“ uvedl k výkonu Zdeněk Chlopčík.

Hradilek mimo rytmus

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková zatančili jive. Písničku si vybrali z animované pohádky Zpívej. „Vávra má svůj vlastní rytmus,“ uvedla záhy po výkonu tanečnice.

To, že Hradilek netrefil rytmus, nezvládl rychlost tance jive, zhodnotili i porotci. „Asi se netrefil zvukař, nebo nevím,“ podotkl Richard Genzer. Hradilek s nimi souhlasil. Zmínil, že netrefil začátek, pak se to „s ním vezlo“.

„Stejně jsem si to užil,“ shrnul. Porota jim dala poté za jejich výkon jen patnáct bodů.

Další zatančili Darija Pavlovičová a Dominik Vodička, a to waltz na písničku z pohádky Shrek. „Mně se to strašně líbilo,“ uvedla Tatina Drexler. A její slova vzápětí podpořili i další dva členové poroty. Jediná výtka směřovala k „otočkám“.

Vavřinec Hradilek: Při tanci zatěžuju víc hlavu než tělo. Proti sportu je to změna

Styl

Dva týmy a country

Večer uzavřeli Josef Maršálek a Adriana Mašková na píseň ze seriálu Gangy z Birminghamu. Předvedli tango. „Na StarDance je krásné, že si všichni pomáháme,“ uvedl Maršálek. Porota ocenila, že zvládli rytmus. Chlopčík doplnil, že šlo o vůbec nejlepší tanec tohoto páru. Což odsouhlasili dále také Genzer a Drexler.

Po individuálních výkonech následovala soutěž v country. Páry se rozdělily na skupinu A a na skupinu B. Ten, kdo vyhrál, si odnesl dva body k hodnocení, které předtím pár získal od poroty. Šlo přitom o tým A, takže body navíc získaly z celebrit Adamczyková, Maršálek, Pavlovičová.

Stále vede Adamczyková

Favority soutěže stále podle sázkařů zůstávají Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, kteří od poroty minule získali sedmadvacet bodů.

„Pro mě byly silným zážitkem první tři desítky v letošní řadě od poroty pro Ivu Kubelkovou. Za nás hlavně to, že jsme si všechny tance dokázali užít. Dokonce zjišťuji, že tréma přichází čím dál později. V prvním kole jsem měla trému už na generální zkoušce, teď se mi rozklepou kolena, až když přicházím na parket. Což není příjemné, hlavně, když se musím soustředit na „vystretá“ kolena, která jsou vždy v hledáčku porotkyně Tatiany Drexler,“ řekla Adamczyková.

Naopak podle tipujících měl dávno vypadnout pár ve složení Josef Maršálek a Adriana Mašková. V soutěži je drží divácké hlasy, protože u poroty tradičně obsazují v hodnocení jejich výkonu poslední místo.

Finále skoro za měsíc

„Celé je to velký intenzivní zážitek, který se s každým dílem neustále stupňuje. Slyšet podporu diváků i hlasy kolegů, co si soutěží prošli, nás žene dopředu. Přál bych to zažít všem, pro mě osobně je to velice inspirativní. Nabíjí mě to a jsem rád, že jsem nabídku do soutěže nakonec přijal,“ konstatoval Maršálek.

Velké finále soutěže proběhne za necelý měsíc, a to 16. prosince. Příští kolo, sedmé, bude pak charitativní. Nikdo z párů nebude vyřazen. Získaný finanční obnos bude věnován Centru Paraple.

Tanečníci na vozíku se stanou patrony zbývajících pěti párů a všichni se představí ve druhé části večera ve společné choreografii Marka Zelinky. Tančit se bude tango, rumba a quickstep.

Novinky a Právo jsou mediálními partnery akce.

Účastníci a StarDance 2023

Dvanáctou sérii tanečního pořadu České televize StarDance …když hvězdy tančí, která proběhla v období od 14. října do 16. prosince 2023, vyhrál taneční pár ve složení Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. Kdo byli účastníci série?

StarDance vyhráli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Kultura

Kostýmní výtvarník Roman Šolc: StarDance je pro mě splněný sen

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám