Hlavní obsah

StarDance vyhráli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři páry z deseti došly až do finále XII. ročníku televizní soutěže StarDance… když hvězdy tančí. Diváci a porota rozhodli, že titul mistra/mistryně parketu převzali Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. Porazili páry ve složení: Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, favorité tedy skončili druzí, a Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková, ti byli třetí. O vítězích se rozhodlo v sobotu krátce před půlnocí.

StarDance vyhráli Darija Pavlovičová a Dominik VodičkaVideo: Novinky

 
Článek

„Ježíš, já vůbec nechápu, co se děje. Je to strašně krásné. Hrozně moc děkuji všem… Na svých slovech bych měla ještě zapracovat. Byla to velmi intenzivní cesta, kterou jsme spolu urazili…,“ komentovala vítězství Pavlovičová.

Vodička, který soutěž ovládl podruhé, se po vyhlášení výsledků rozplakal. „Jsem neskutečně hrdý na to, co Darija zvládla. Jsem na ni neskutečně pyšný,“ shrnul.

Adamczyková vítězům s chutí následně poděkovala: „Byli jste takoví bobíci… Podzimem jsme se prosmáli.“ Oslavila tak i své druhé místo. Slova chvály zněla i od třetího v pořadí, Vavřince Hradilka, jenž poděkoval České televizi, že mohl v soutěži být.

StarDance? Sázkaři věří Krajčovi a Adamczykovým

Kultura

Triumf Pavlovičové překvapil i sázkaře. Ten, kdo na ni vsadil předtím, než se StarDance rozběhla, vydělal závratnou částku. Herečce totiž nikdo moc nevěřil.

Večer – tedy živý přenos před vyhlášením výsledků – ukončili svým tancem Bára Poláková a Jan Cina, oba se StarDance v minulosti zúčastnili. Přičemž Cina ji vyhrál, a to v roce 2021, kdy ovládl ročník s tanečnicí Adrianou Maškovou. Oba vedle tance i divákům zazpívali.

Anketa

XII. ročník StarDance skončil. Jste spokojený/spokojená s vítězi?
Ano
63 %
Ne
17,9 %
Je mi to jedno, soutěž jsem nesledoval/a
19,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29695 čtenářů.

Vysoké známky

Páry opět hodnotila porota ve složení Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Richard Genzer. 1. kolo patřilo latinskoamerické tancům. Jako první odtancovali sambu Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. Za tanec získali 29 bodů. „Dneska jste úplně uvolněná… Krásné nohy, točení,“ řekla herečce Tatiana Drexler. Stejné kvality ocenili i další porotci.

Jako další nastoupili Eva Adamczyková a Jakub Mazůch se svou rumbou. „Musím říct, že to bylo lepší než minule… Máme jedenáct?“ uvedla s nadšením Drexler s tím, že by za vystoupení dala i více bodů než maximálních deset.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

V sobotu 16. prosince 2023 se konal finálový večer 12. ročníku tanečně zábavného pořadu České televize StarDance, když hvězdy tančí. Na snímku vítězové 12. řady soutěže Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Chlopčík dodal, že hned poprvé to byl pro všechny šok, jak tanec zvládli. A nyní si to užil, ocenil také její skvělou stabilitu, jak ovládá prostor a jak dokáže i v těchhle chvílích zachovat něžnost, ladnost. Pár získal 30 bodů.

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková předvedli následně paso doble. „Občas se objevila drobná chybička, jinak to bylo paso doble,“ uvedl za všechny Chlopčík. Porota následně dala páru 29 bodů.

Po 2. kole se vrátily na taneční parket v pražských Holešovicích, kde se živé přenosy od 14. října odehrávají, také páry, jež během 12. řady soutěže vypadly.

První třicítka pro Dariju

Ve 2. kole odtančili Darija Pavlovičová a Dominik Vodička waltz, získali za něj od poroty svou první třicítku, tedy nejvyšší možné hodnocení.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch vzápětí předvedli valčík, jejž ocenili hodnotící také třicítkou.

Finále XII. řady StarDance, 16. prosince 2023
PárTanec 1.kolo2. kolo3. koloCelkem
Eva Adamczyková a Jakub Mazůchrumba (30)valčík (30)salsa (29)89
Darija Pavlovičová, Dominik Vodičkasamba (29)waltz (30)scénický tanec, příroda (29)88
Vavřinec Hradilek, Kateřina Bartuněk Hrstkovápaso doble (27)tango (29)free style, voda (30)86

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková zatančili tango, za 29 bodů. „Tango jste, Vávro, odhadl velmi dobře… Máte pevný rám od začátku tance. Bylo to dokonalé,“ řekl Chlopčík. Genzer doplnil, že by mohl tenhle tanec zvládat s každým, včetně jeřábu a buldozeru…

Za free style dostal – možná překvapivě – nejméně bodů pár Adamczyková a Mazůch. Naopak Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková získali maximum: 30 bodů.

Favoritka? Jasná!

Za favoritku přitom byla od začátku považována Adamczyková, která tančila s Jakubem Mazůchem.

„Pocity ve StarDance vnímám trochu jinak než ve sportu. Tam je pro mě hlavní meta dostat se do velkého finále. Naopak ve StarDance se vše odvíjelo od jednotlivých tanců. Tím, že jsem se dostala tak daleko, se mi splnilo přání, že si opravdu všechny tance, choreografie a kroky vyzkouším. Díky tomu jsem šťastná a je mi jedno, jak to dopadne,“ uvedla před velkým dnem Adamczyková.

Za „černého koně“ soutěže pak byla považována herečka Darija Pavlovičová, která tvořila pár s Dominikem Vodičkou. Ta události posledních dvou měsíců zhodnotila: „Neskutečně to uteklo! Člověk se neustále koncentruje na to, co přijde dál, nervuje se, ale stojí to za to. Jsme vděční všem, kteří nás podporují. Moc děkujeme, postup do finále jsme nečekali. V tu chvíli jsem tomu vůbec nerozuměla. Ovládla mě obrovská radost.“

KVÍZ: Jak dobře znáte StarDance?

Kultura

Podzimní vítěz

Soutěž začala Česká televize vysílat 14. října. Poslední kolo se v živém přenosu uskutečnilo v sobotu od 20:10 na ČT1. Od začátku jde o velmi sledovaný projekt, každý z dílů si pustilo kolem 1,5 milionu diváků, přičemž minulý díl zhlédlo dokonce rekordních 1,7 milionu diváků. Statistiky finálového večera budou známé během neděle či pondělí.

Vítězové StarDance

  • 2006 herec a zpěvák Roman Vojtek a Kristýna Coufalová
  • 2007 akrobatický lyžař Aleš Valenta a Iva Šisl Langerová
  • 2008 herečka Dana Batulková a Jan Onder
  • 2010 herec Pavel Kříž a Alice Stodůlková
  • 2012 atletka Kateřina Baďurová a Jan Onder
  • 2013 herečka Anna Polívková a Michal Kurtiš
  • 2015 herečka a bloggerka Marie Doležalová a Marek Zelinka
  • 2016 herec Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
  • 2018 herec Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková
  • 2019 herečka Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička
  • 2021 herec Jan Cina a Adriana Mašková
  • 2023 herečka Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Úspěch projekt slaví také u dětí, na každý z dílů se jich dívá více než sto tisíc. Z pohledu statistik sledovanosti je tak StarDance diváckým podzimním hitem. Očekává se proto, že i finále může překonat další rekord.

Právo a Novinky.cz jsou mediálními partnery akce.

Účastníci a StarDance 2023

Dvanáctou sérii tanečního pořadu České televize StarDance …když hvězdy tančí, která proběhla v období od 14. října do 16. prosince 2023, vyhrál taneční pár ve složení Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. Kdo byli účastníci série?

StarDance vyhráli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Kultura

Rekordní charitativní kolo StarDance. Nakonec se vybralo přes 25 milionů

Kultura

Semifinálové StarDance bylo nejsledovanější za posledních šestnáct let

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám