Hlavní obsah

Soutěž StarDance opustili Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se soutěží StarDance, kterou pořádá Česká televize, se po sobotním večeru loučí pár tvořený italským kuchařem Emanuelem Andreou Ridim a tanečnicí Lucií Hunčárovou. V soutěži tak zbývají už jen čtyři páry. Na hudbu v podání orchestru Moondance Martina Kumžáka se tentokrát tančil quickstep, waltz, samba a tango. Večerem provázeli, jako již tradičně, Marek Eben a Tereza Kostková.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Soutěžící taneční páry osmého večera StarDance

Článek

Po posledním večeru, který byl benefiční, a nikdo tedy nevypadl, jednotlivé páry opět soutěžily s vědomím, že jeden z nich se bude muset se StarDance rozloučit.

Kromě dvou kol zatančených v sobotu se do výsledku každého páru započítalo i hodnocení z předchozího večera. Celkové hodnocení tak bylo vždy součtem tří výsledků.

V porotě opět zasedli Jan Révai, Tatiana Drexler, Radek Balaš a Zdeněk Chlopčík.

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová

Herec Zdeněk Piškula a Veronika Lálová zatančili nejprve sambu a poté waltz. Sambu dle svých slov pojali tak, „aby byla hodně taneční”. Zařadili základní i těžší prvky. Jan Révai je za sambu pochválil, ovšem postrádal u nich vnitřní explozi, která by jejich „hezké tancování ještě povznesla”.

Tatiana Drexler jejich sambu ohodnotila slovy: „Viděla jsem hrubé rytmické chyby, kroky netrefené do rytmu”. To potvrdil i Balaš. Nesmírně však ocenil to, že odpovídala jejich věku, že je eroticky ještě nerafinovaná. Ocenil vkusnost a krásu. Zdeněk Chlopčík vytkl rovněž kroky mimo hudbu. „Vypadal jsi ztuhle. Když jsi stál na místě, tančilo ti celé tělo,” řekl mu.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová

Waltz tančili na ústřední melodii z pohádky ledové království Let it go. Balaš ocenil koordinaci všech složek, které byly využity. Padal sníh, přibyly schody a tančili. Révai: Standardní tanec ti nesmírně sluší. Pochválil nášlapy a držení paží. „Mě jste velice zaujali,” řekl.

Hodnocení z předchozího večera: 40

Hodnocení páru za sambu: 29

Hodnocení páru za waltz: 36

Celkové hodnocení: 105

Ondřej Bank a Eva Krejčířová

Sjezdový lyžař Ondřej Bank a Eva Krejčířová se představili v tangu a quickstepu. Tango tančili na ústřední melodii z filmu Piráti z Karibiku He's a pirate. Ondřej velice připomínal herce Johnnyho Deppa v tomto filmu, dokonce měl i oční linky jako on, na což neopomněl upozornit Marek Eben. Tatiana Drexler pochválila pěkně vygradovaný závěr, Radek Balaš je pochválil za „nesmírně kvalitní a hezký vstup do dnešního večera”.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Ondřej Bank a Eva Krejčířová

U quickstepu Jan Révai ocenil krásně postavenou choreografii: „Bylo to hravé a rytmické.” Zdeněk Chlopčík pochválil pak pasáže, kdy Ondřej netančil quickstepové figury. Vyzdvihl jeho „úžasný cit pro hudbu a prostor.”

Hodnocení z předchozího večera: 41

Hodnocení páru za tango: 27

Hodnocení páru za quickstep: 22

Celkové hodnocení: 90

Marek Eben se během večera ještě vrátil ke zprávám o svém zdravotním stavu z minulého týdne. „Když čtete bulvár, musíte všechny informace dělit dvěma,” doporučil divákům a hned to vysvětlil: „Například o mně psali, že jsem po posledním díle skončil na kapačkách. Ve skutečnosti jsem skončil na kapkách do nosu. Takže počítejte s tím, že když dnes zakašlu, zítra to budou tak souchotiny v posledním stadiu.”

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová

Emanuele Ridi s Lucií Hunčárovou zatančili rovněž quickstep a tango. Quickstep „vystřihli” na melodii z filmu Šimon a Matouš, o němž Lucie prozradila, že je jejím oblíbeným a že se na něj dívávala jako malá doma v Mostě při večeři, když jedla topinky s česnekem.

„Lucka se nás snaží dojmout,” komentoval to pohotově Eben. Zdeněk Chlopčík jim k tanci mj. řekl: „Vy mě moc bavíte. Byl to moc pěkný quickstep.” Také Jan Révai ocenil především zábavnou složku jejich vystoupení: „Potvrdili jste, že vedle toho tancování se lidé mohou i bavit”.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová

V nápadité choreografii ve druhé půli večera pár zatančil tango na píseň Phila Collinse I Can't Dance a Tatiana Drexler je chválila: „Tango bylo poznatelné, vysoko ho hodnotím za dnešní večer”. Radek Balaš se shodl Emanuelem, že předvedl verze římského tanga.

Hodnocení z předchozího večera: 37

Hodnocení páru za quickstep: 22

Hodnocení páru za tango: 23

Celkové hodnocení: 82

Marek Eben si během večera lehce šťouchl do bulváru ještě jednou upozorněním na to, že v pátek byla Jana Plodková v pražské ZOO se Zdeňkem Piškulou. „Pochopíte to? A proč tam jdou teď? V době říje? Začíná se nám to tu velice komplikovat,” poznamenal.

Jana Plodková a Michal Padevět

Herečka Jana Plodková a tanečník Michal Padevět zatančili tango Carlose Gardela a poté quickstep na melodii Phila Collinse You Can't Hurry Love. Radek Balaš byl nadšený především z jejich tanga. „Myslím, že jsme viděli jedno z nejlepších tanečních vystoupení dnešního večera,” poznamenal a Jan Révai jeho odhad potvrdil.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Jana Plodková s Michalem Padevětem

Zdeněk Chlopčík ve druhém kole upozornil na krásné postavení, držení a čisté quickstepové figury. Tatiana Drexler s ním skoro ve všem souhlasila, vytkla ovšem „dost zbytečné poskakování”.

Hodnocení z předchozího večera: 40

Hodnocení páru za tango: 38

Hodnocení páru za quickstep: 31

Celkové hodnocení: 109

Roman Zach a Eva Třeštiková

Herec Roman Zach a Eva Třeštiková se představili nejprve v rytmu samby a poté waltzu. Tatianu Drexler svou sambou herec ale nepotěšil. Dle jejího soudu dělal skoro všechno, co při sambě není dobře. Pochválila však jeho  „třesení rameny”, které si Roman do tance prosadil. Podle Zdeňka Chlopčíka ovšem jejich samba nebyla vůbec tak špatná, chyběl mu však plynulý přechod z jedné figury do druhé.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Roman Zach a Andrea Třeštiková

Roman Zach se těšil u waltzu na „čtverce“, které si pamatoval z tanečních a které partnerka odmítla do sestavy zařadit. „Waltz bychom chtěli něžný, jemný,” vysvětlila jejich přístup.

Zdeněk Chlopčík ocenil Zachův výkon slovy, že se opět vrátil k tanci a silně mu doporučil, aby i v příštích kolech dal především na úsudek partnerky. Radek Balaš pak poznamenal, že Romanovi waltz a obecně standardní tance sedí. Líbilo se mu, jak byli s partnerkou srovnaní a naladění na stejnou vlnu. Tatiana Drexler ocenila vysokou technickou kvalitu jejich waltzu a Jan Révai byl potěšený, že se poslední tanec večera tak hezky vyvedl.

Hodnocení z předchozího večera: 39

Hodnocení páru za sambu: 22

Hodnocení páru za waltz: 38

Celkové hodnocení: 99

Příště se bude tančit, paso doble, jive, valčík a slow fox. Každý tanečník — neprofesionál bude jako speciální úkol muset během jednoho ze dvou vybraných tanců vydržet půl minuty na parketu bez svého profesionálního partnera.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve StarDance skončila herečka Leichtová

Z taneční soutěže České televize StarDance...aneb když hvězdy tančí vypadla herečka Kristýna Leichtová. V sobotu se vůbec poprvé v soutěži tančilo jen na...

Výběr článků

Načítám