Hlavní obsah

Šestnáct "zombií" se zranilo při natáčení filmu Resident Evil

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I zombie se může zranit. Přesvědčili se o tom při natáčení dalšího dílu hororu Resident Evil: Retribution v kanadském Torontu. Ve filmu hraje i Milla Jovovich.

Článek

Šestnáct herců namaskovaných jako zombies se zřítilo z plošiny během natáčení. Jejich kostýmy ještě ztížily práci záchranářům, kteří na první pohled nemohli rozeznat, kdo je skutečně vážně zraněný.

Šestnáct herců namaskovaných jako zombies se zřítilo z plošiny během natáčení. Jejich kostýmy ještě ztížily práci záchranářům, kteří na první pohled nemohli rozeznat, kdo je skutečně vážně zraněný.

Dvanáct "zombíků" bylo odvezeno do nemocnice s různými zraněními končetin. Podle lékařů nebyli tito "nemrtví" ohroženi na životě.

Policejní konstábl Tony Vella řekl novinářům, že herci chodili ve výšce po plošině, jenže ta se také pohybovala, a mezi dvěma plochami tak vznikla mezera, kam lidé spadli. Případ byl klasifikován jako průmyslová nehoda a bude se hledat viník.

Resident Evil je série hororů založená na počítačové hře. Natáčí se už páté pokračování. Hvězda série Milla Jovovich mezi zraněnými není, podle její mluvčí nebyla v tu chvíli "na place".

Nehody jsou u filmu časté, někdy i smrtelné

Nepříjemný incident se stal před pár lety i při natáčení filmu Valkýra v Berlíně. Jedenáct lidí spadlo z jedoucího nákladního auta a jeden z nich byl těžce zraněn.

Při natáčení minulé bondovky Quantum of Solace zase bouralo luxusní auto agenta 007 a spadlo do vody. Stalo se to v horských serpentinách v Itálii a drahý vůz byl přitom úplně zničen. Automobil tehdy neřídil Daniel Craig, představitel Jamese Bonda. Craigovi se ale tisk s gustem vysmíval, protože se ukázalo, že herec neumí střílet, neumí řídit sporťák a vůbec nechápe poker, což jsou zásadní bondovské disciplíny.

Nejstrašnější nehoda se stala v devadesátých letech při natáčení filmu Vrána, kdy  zemřel hlavní představitel Brandon Lee. Byl zastřelen, když někdo hercům podstrčil  místo slepého náboje ostrý.

Reklama

Výběr článků

Načítám