Hlavní obsah

Vychází nový Salon: O uprchlících v Bangladéši i ukrajinských ženách v Česku

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 26. května 2022

Článek

● Rozhovor s lékárníkem Stanislavem Havlíčkem, autorem knihy Hlas větru ověnčené Cenou Hanzelky a Zikmunda za cestopis roku; co si autor odnesl z humanitární mise v bangladéšském uprchlickém táboře pro Rohingy, jak se podle něj Češi vypořádávají s uprchlickou krizí vyvolanou válkou na Ukrajině a převažuje v lidech dobro?

● Nový díl cyklu literárních reportáží České bolesti; prozaička Klára Vlasáková se zaměřila na ukrajinské ženy, které už řadu let žijí a pracují v Česku a které se teprve kvůli současné válce dostávají do popředí naší pozornosti – jakým problémům u nás Ukrajinky čelí a jak je ovlivnily válečné události?

● Kritický portrét Henryho Kissingera od Matěje Schneidera; jak se Kissingerovi podařilo udržet si vliv na zahraniční politiku USA od šedesátých let po současnost navzdory proměnám amerického establishmentu a proč podle Kissingera potřebuje Západ především muže schopné vytvářet vlastní realitu?

Foto: Profimedia.cz

Henry Kissinger, březen 1986

● Sloupek Štefana Švece o „obchodu s nekompletností“; mají vany prodávané bez nožiček a sifonu nebo rozložené skříně z IKEA stimulovat naši kutilskou vášeň a představovat jakési „puzzle pro dospělé“ – a jak by se tímto byznysem mohla inspirovat literatura?

● Krátké glosy Jakuba Šofara o dvou nových knihách; románu Vladimira Sorokina Doktor Garin a sbírce rozhovorů Aleše Palána Robinsoni a donkichoti

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám