Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Biler, Tučková a umění pražského metra

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 28. dubna 2022

Článek

● Rozhovor s vítězem Litery za prózu, spisovatelem, publicistou a sociologem Stanislavem Bilerem o společenských krizích, které ohledává ve svém románu Destrukce: o krizi klimatické i o našem selhávajícím vzdělávacím systému

● Recenzi Kateřiny Čopjakové na dlouho očekávaný román Kateřiny Tučkové Bílá Voda: čím autorka knihy vykročila ze své komfortní zóny a jak se jí podařilo slít historické pramínky a přítoky v románovou řeku?

● Esej sochaře Pavla Karouse o výtvarném umění v pražském metru: jakými významnými artefakty osadili umělci pražské metro v době jeho vzniku, co se s těmito díly stalo po roce 1989 a proč dává současná politika Dopravního podniku naději, že by se věci mohly do budoucna zlepšit?

Foto: archiv projektu Vetřelci a volavky

Světelný objekt z roku 1978 od Václava Ciglera ve stanici Náměstí Míru; světelné obrazce měnil počítač v závislosti na množství procházejících osob. Odstraněno v roce 1998.

● Sloupek Apoleny Rychlíkové o potravinových bankách a o tom, proč před nimi postávají hlavně senioři a seniorky; jak na naše starší spoluobčany dopadá zvyšující se inflace, především stoupající ceny energií, a je na místě se stáří bát?

● Krátké glosy Jakuba Šofara o dvou nových knihách: sbírce Víta Janoty Poslední zpráva z obleženého města a svazku veškeré poezie Jaroslava Erika Friče Sestřičko smrti

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám