Hlavní obsah

Režisér Distriktu 9 připravuje sci-fi Elysium

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autor mimořádně úspěšné nekomerční sci-fi District 9 Neill Blomkamp připravuje svůj další celovečerní snímek pod názvem Elysium. Studia se prý o námět talentovaného režiséra doslova perou, píše server Slashfilm.

Článek

Režisér odmítl natáčet druhé pokračování Districtu 9, což by se producentům líbilo nejvíc, a přišel s novou sci-fi, která se bude odehrávat kdesi daleko ve vesmíru. Opět na příběhu spolupracuje s hercem Sharlto Copleym a očekává se, že se, stejně jako District 9, bude vyslovovat k nepříjemným politickým otázkám.

Ve svém prvním slavném filmu načrtl neefektní a děsivě realistickou vizi kontaktu s mimozemskou civilizací v blízké budoucnosti, která vede kvůli chamtivosti lidí jen k násilí. Mimozemšťané, kteří utekli z vlastní planety, přežívají v ghetech jako dnešní afričtí uprchlíci, a lidé se snaží zmocnit mimozemských zbraní a DNA, zatímco osud zoufalých tvorů je jim lhostejný.

Blomkamp prý obešel několik studií a všude se setkával s velkým zájmem. Nyní má schůzky s agenty herců. Účast žádné velké hvězdy zatím ohlášena nebyla. Produkce se ujala firma Media Rights Capital, která spolupracuje s Universalem.

Reklama

Výběr článků

Načítám