Hlavní obsah

REPORTÁŽ: Za domem v lese. Miroslav, Martin a Sára Donutilovi v jednom seriálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lese, kousek za Prahou, je schovaný statek, ve kterém se odehrávají scény z nového seriálu platformy Voyo a televize Nova nesoucího název Za domem v lese. Hlavní roli v něm hraje Miroslav Donutil. S novou image, která mu přisoudila i knírek, se mezi scénami soustředí na připravovaný záběr. Ze soustředění jej vytrhne jen káva se synem Martinem, který je mu v seriálu filmovým partnerem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Donutil natáčí nový seriál „Za domem v lese“.

Článek

Jedna scéna se točí několikrát, protože režisér Lukáš Hanulák ji chce mít nasnímanou z různých úhlů. I proto herci nemají čas odpoutat se od děje. Na natáčení jsou ale přítomni i scenárista Štefan Titka, Vratislav Šrajer ze společnosti Bionaut, která seriál připravuje, a kreativní producentka Novy Lenka Szántó.

Ta nám v čase, kdy se připravuje nová klapka a kamera zrovna neběží, řekla, že se jedná o paranormální detektivku.

„Udělali jsme trochu krok stranou od těch normálních detektivek. Tady je podstatou každé epizody paranormální jev, který někoho trápí,“ řekla.

Foto: TV Nova

Lenka Szántó, autorka úspěšného projektu Metanol.

Proč právě tento typ detektivky? „Je to takové nadpřirozeno, které stojí nohama na zemi. Myslím, že ho má každý v rodině. Má maminka mi třeba vyprávěla, že odjela z přednášky na vysoké škole, protože měla pocit, že se něco stalo s dědečkem. Přijela domů a dědeček byl mrtvý. Někdo má zase pocit, že se s ním babička ve snu přišla rozloučit. Jsou to prostě věci mezi nebem a zemí,“ uvedla Szántó.

Vratislav Šrajer k tomu dodal, že spolu se scenáristou Štefanem Titkou jsou fanoušky seriálu Akta X a jiných s podobnou tematikou. „Vždycky jsme toužili něco podobného natočit. Dělali jsme už několik projektů s Mirkem Donutilem a zjistili jsme, že má tento žánr také rád,“ řekl. „V Za domem v lese je to Mirek Donutil, jak ho mají diváci rádi, ale jak ho neznají.“

Role na tělo

„Hlavní postava se jmenuje Jaroslav Sezemský, je léčitelem a v devadesátých letech býval ve svém oboru celebritou. Doba se ale změnila, teď je víc racionální, takže se ocitl v pozadí. Potká se s Petrem, který je jeho fanoušek, hraje ho jeho syn Martin Donutil, a společně řeší případy s paranormálními zápletkami,“ vysvětlil Štefan Titka.

Podle svých slov psal scénář Miroslavu Donutilovi přímo na tělo. „Spolupracujeme s ním rádi. Tato problematika ho zajímá, takže se to hezky sešlo,“ uvedl.

Lenka Szántó poodhalila o postavě hlavního hrdiny ječtě trochu víc. „Jaroslav Sezemský umí vidět to, co jiný neumí, a nacítit věci, které jiní necítí. Pokouší se lidem pomoci odstranit jejich problémy,“ řekla.

Sára Affašová: Jsem přesvědčená, že jsem si partnera vybrala správně

Styl

Seriálový léčitel je vdovec, kterého ztráta manželky hodně trápí. Zároveň má poněkud pochroumaný vztah s dcerou, kterou hraje manželka jeho syna Martina, herečka Sára Donutilová (Affašová).

Natáčení osmidílné série Za domem v lese, která přinese záhady a napětí, se pomalu chýlí ke konci. Ještě není jasné, kdy ji na Voyo a v televizi Nova lidé uvidí, ale jisté je, že pokud o ni budou mít zájem, jsou tvůrci připraveni pokračovat dalšími díly. „Máme nápady na spoustu sérií, víme, kam se postavy mohou posunout,“ řekl na závěr Šrajer.

Může se vám hodit na Firmy.cz: VOYO, TV Nova

Reklama

Související témata:
Seriál Za domem v lese
Martin Donutil

Související články

Výběr článků

Načítám