Hlavní obsah

RECENZE: Vědma chce zaujmout fanoušky fantasy. Trošku těžkopádně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj dobra se zlem, alchymisté, golem, paralelní světy. Nový seriál Vědma, který od pátku 16. června vysílá Voyo, přináší fantasy příběh. Cílí tak na fanoušky fantasy žánru. Ti jsou však zvyklí na propracovanější příběhy.

Seriál VědmaVideo: Voyo

 
Článek

Pětidílná česko-slovenská minisérie v hlavních rolích představí Annet Charitonovou, známou na hudební scéně jako Annet X, Josefa Trojana, Dagmar Havlovou, Jaroslava Duška či Gabrielu Marcinkovou. Podle scénáře Adriany Kronerové sérii režíroval Jakub Kroner.

Foto: TV Nova

Josef Trojan a Annet Charitonova.

Příběh ze současnosti je inspirován staročeskými pověstmi, rudolfinskou dobou, kdy prim hráli alchymisté a tajemství věčného života. Jedním z nich byl Filip, kterému se podařilo stát se nesmrtelným. Se svými dětmi Lucií a Tomem, živeni zlem a negativní energií, proplují až do současnosti.

Vedeni touhou zbavit se prokletí touží najít portál, který je převede do jiného světa. Portál je ale střežen Vědmou. A tak dochází k souboji světla a temnoty, dobra se zlem. Potud stručný popis děje.

Foto: TV Nova

Meditující Jaroslav Dušek

Ze dvou dílů, které jsem mohla zhlédnout, bylo patrné, že příběh je zbytečně rozvleklý a charaktery některých postav vycházejí na povrch velmi pomalu. Spíš se divák musí domýšlet. Pomáhat mu k tomu mají někdy až mystické záběry krajiny.

Možná by sérii slušela kratší stopáž. Úplně asi nenadchne fanoušky fantasy seriálů typu Zaklínač, kteří jsou zvyklí na mnohem propracovanější zápletky a charaktery postav.

Na druhou stranu se ale musí tvůrcům nechat, že přišli s příjemnou změnou, když se pokoušejí zaujmout mezi nekonečnou řadou kriminálních seriálů a laciných komedií.

Vědma
Voyo
Režie: Jakub Kroner
Hrají: Annet Charitonova, Josef Trojan, Dagmar Havlová, Jaroslav Dušek a další
Hodnocení: 45 %

Aneta Charitonova: Narodila jsem se v Česku. Nevím, co znamená být Ruskou

Styl

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám