Hlavní obsah

RECENZE: Anně K. láska svědčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Anna K. si od roku 1993, kdy vydala své debutové album Já nezapomínám, vyzpívala na české scéně pevnou pozici. Dávno už mají její písničky jasný charakter a její hlas spolu s ním zaručuje, že jsou snadno identifikovatelné. Prostoru na vylepšování tím pádem příliš není, ani se žádná změna neočekává, neboť vše v rámci mainstreamu dobře funguje.

Foto: Alžběta Jungrová

Anna K. vydala deváté album.

Článek

Na deváté desce Údolí včel se ale „něco“ přihodilo. Nových písniček je na ní sice jen devět, proti těm starším však mají větší sílu, podmanivost, přitažlivost i nepřehlédnutelný obsah.

Vždycky šlo vlastně o to, jaké písničky Anna K. nově představí. Jestli lepší, anebo dobré. Na čerstvém albu je těch ve svém žánru lepších devět, jakkoli nenesou nic, co by pro Annu K. či celý pop rock bylo nové, přelomové či revoluční. Všechny poznávací znaky jsou na místě, hlasový projev Anny K. se nezměnil tak, aby zavdával důvod jakkoli pochybovat o tom, kdo nové písně nazpíval.

Podařilo se v nich nicméně dosáhnout nepodbízivě výrazných melodických linek, atmosféry a charakteru, které vstupují do paměti poslouchajícího převelice snadno.

Foto: BrainZone

Obal alba

Nesporně k tomu přispívá i společné téma alba, kterým je láska mezi Annou K. a Tomášem Varteckým, jejím partnerem a též autorem písní. Nejen že hudbu i texty vymyslel, z valné části skladby produkoval, a v některých dokonce zpívá. Je dělníkem desky, Anna K. pak nese jeho práci i svůj interpretační potenciál či spolutvůrčí vklad na trh.

Údolí včel je jedna z nejlepších desek Anny K. Obsahuje devět vyrovnaných písniček, devět upřímných textů o tom, jak silná je láska, která byla v etapách těžce zkoušená, o potřebě nebýt sám. A je to i album pro ty, kteří lásku mají. Pomůže jim totiž uvědomit si, jak šťastní jsou lidé.

Anna K.: Údolí včel
BrainZone, 35:17
Hodnocení: 85 %

RECENZE: Spolu s akcí ovládl Hakan Nesser i slovo

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Údolí včel - Anna K.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám