Hlavní obsah

Přijedou američtí neo-souloví Moonchild

Američtí Moonchild se zastaví 11. září v pražském Paláci Akropolis. Mladou kapelu z Los Angeles si zamiloval i legendární Stevie Wonder.

Foto: Smart Com.

Moonchild

Článek

Pro Moonchild jsou typické sexy houpavé basové linky, nevtíravé syntezátory i sametový hlas soulové zpěvačky Amber. Jejich tvorbou se prolíná introvertní jazz, soul i elektronika. U nás mají představit nové studiové album Starfruit, s nímž pomáhaly i písničkářky Lalah Hathawayová nebo Alex Isleyová.

Stevie Wonder je pozval na svou tradiční předvánoční benefici House of Toys. „To pro nás bylo obrovsky důležité, nemohli jsme tomu uvěřit. Je to náš velký hrdina, jeden z těch, kvůli kterým jsme se dali dohromady, a vědět, že se mu naše hudba skutečně líbí, pro nás znamenalo hrozně moc,“ řekla zpěvačka neo-soulové partičky Amber.

Další americká kapela Moon Hooch přijede 8. října do olomouckého Jazz Tibet Clubu a 9. října do pražského Paláce Akropolis.

Foto: Smart Com.

Moon Hooch

Přiveze desku Life On Other Planets. Kapela, která začínala buskingem v newyorském metru, dostala i vybíravého veterána muzikantské rebelie Iggyho Popa. Dokáže na dva saxofony a perkuse vykouzlit zvukové eskapády, pobavit originálním muzikantským humorem i roztančit davy. V Praze je navíc podpoří formace Tygroo.

„Říkám vám, že tihle týpci jsou cool,“ prohlásil o Moon Hooch Iggy. Jejich styl tisk popisuje jako „virtuózní jazz“ i jako „akustické techno“.

Reklama

Výběr článků

Načítám