Hlavní obsah

Oskarový skladatel Santaolalla hostem Colours of Ostrava

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Držitel Zlatého Glóbu a dvou Oskarů za hudbu k filmům Zkrocená hora a Babel, slavný jihoamerický hudebník Gustavo Santaolalla bude se svojí současnou kapelou Bajafondo Tango Club jedním z prestižních hostů letošního festivalu Colours of Ostrava, který se uskuteční v polovině července.

Článek

Pětapadesátiletý hudebník z Buenos Aires je nejen úspěšný autor filmové hudby (kromě zmíněných snímků složil hudbu k filmovým hitům Amores Perros nebo 21 gramů), ale také uznávaný koncertní hudebník. Jeho nová skupina Bajafondo Tango Club kombinuje moderní taneční styly s tradičním jihoamerickým tangem.

"Skupina vydala dvě alba. Za platinový debut Ascensor posbírala dlouhou řadu cen od nejprestižnější argentinské ceny Premio Gardel až po latinskoamerickou Grammy. Druhá deska se pak chlubí mimo jiné nominací na MTV Awards," tvrdí pořadatelé festivalu.

V současné době kapela Bajafondo Tango Club dokončuje práce na třetím albu, které by se mělo objevit na světě na jaře. Gustavo Santaolalla si na něj jako hosty přizval například zpěvačku Nelly Furtado a vokalistu skupiny Depeche Mode Davida Gahana.

Šestý ročník letního festivalu Colours of Ostrava se uskuteční od 12. do 15. července. Zatím potvrzenými jmény účinkujících jsou srbský hudebník Goran Bregovič, hvězda tibetské duchovní hudby Yungchen Lhamo, švédská rocková kapela Mando Diao a skupina Salsa Celtica, která kříží skotskou lidovou hudbu s kubánskými rytmy. Počet vystupujících kapel a interpretů i letos překročí stovku, asi třetina účinkujících přijede ze zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám