Hlavní obsah

OBRAZEM: Národní muzeum vystavuje zachráněné syrské památky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na měsíc vystaví Národní muzeum (NM) ve své historické budově dvacet vzácných sbírkových předmětů ze Sýrie, které odborníci z restaurátorských a konzervačních dílen znovu přivedli k životu. Pokračuje tak pomoc při záchraně světového kulturního dědictví v Sýrii, ke které se NM připojilo před pěti lety. Svou výstavu nazvalo Obnovená tvář.

Foto: Národní muzeum

Jeden z exponátů, který získal novou podobu.

Článek

Expozice byla otevřena pro veřejnost v pátek 14. dubna. Poběží do 10. května.

Vznikla ve spolupráci s Generálním ředitelstvím pro památky a muzea Syrské arabské republiky. Návštěvníci se tak mohou těšit na dvacet převážně kovových artefaktů z doby bronzové (z období 2000–1200 př. n. l.), železné (z období 1200–1000 př. n. l.) a z antiky (z období 1. století př. n. l. až 3. století n. l.). Pocházejí z nejrůznějších archeologických nalezišť celé Sýrie.

Vstup zdarma

Na výstavu můžete zajít mimořádně i zdarma, a to tuto sobotu, kdy Národní muzeum slaví 205 let od svého založení. Volný vstup bude do všech jeho objektů, kde se běžně platí vstupné. Součástí oslav je i řada doprovodných akcí.

Reklama

Související témata:
Výstava Obnovená tvář

Výběr článků

Načítám