Hlavní obsah

Nové knihy: Nývltová, Klíma a Hastings

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní době už vaří opravdu každý, zpěvačka Kamila Nývltová není výjimkou. Její receptář Na plech s Kamilou si jistě fanoušci oblíbí. Pak najdeme v nabídce tohoto týdne tradiční detektivky. Jednu z nich, Smrt s odkladem, napsal známý investigativec Josef Klíma. A nesmíme zapomenout ani na detailně zpracovanou kroniku konfliktů ve Vietnamu v letech 1945 až 1975.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Anne Jacobsová alias Marie Lamballe: Ateliér Rosen

Kassel, 1830, dvacetiletá Elisa Rosenová provozuje se svou matkou a babičkou malý modistický ateliér v Tržní uličce. Jejich kloboukové kreace jsou velice žádané a otvírají jim dveře do nejvyšších společenských kruhů.

Tak se Elisa jednoho dne seznámí s mladou Sybillou von Schönhoff, s níž se brzy velmi spřátelí. Když se však do Elisy bezhlavě zamiluje Sybillin snoubenec, vede to k těžkému konfliktu, který ji přivede na stopu dlouho střeženého tajemství.

Ikar, 376 stran, 499 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Leslie Wolfe: Mrtvé od tichého jezera

Matka s dcerkou vyrazí na vysněný výlet k jezeru. Jen ony dvě, nádherné místo a podzimní barvy všude kolem. Netuší, že se ocitly na území zvráceného vraha.

Když Alison a malá Hazel zmizí, behaviorální specialistka doktorka Kay Sharpová si přísahá, že je vypátrá živé. Jenže se najde mrtvola ženy, kterou kdosi pohřbil hrůzným rituálním způsobem s peřím ve vlasech, a Kay má neblahé tušení, že matku s dívenkou čeká stejný osud.

Kalibr, 336 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Josef Klíma: Smrt s odkladem

Extravagantní profesor je zavražděn bizarním způsobem. Před svou smrtí rád provokoval tím, že se převlékal za Hitlera, za Stalina a další kontroverzní osobnosti, a vydával to za umění. Kriminalistka Klára Radová tak začíná řešit se svým kolegou Petrem Hamplem zapeklitý případ. Ještě netuší, že přibydou další oběti a že objeví souvislosti s více než třicet let starým dramatem na letecké lince Praha – Karlovy Vary. Přitom se Klára musí potýkat s dalším úletem své dospívající dcery a také s dozvuky podvodů bývalého manžela, který se skrývá před nástupem trestu bůhvíkde a stále jí na dálku zasahuje do života.

Kalibr, 272 stran, 299 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Jitka Ludvíková: Poslední pozdrav

Kapitán Baloun z pražské kriminálky je posedlý svou prací a dovolené k smrti nesnáší. Pro zachování rodinného klidu přesto odjíždí na venkov, smířený s tím, že se ukouše nudou. Krátce po jeho příjezdu se v rybníku najde tělo utonulé dívky. Vše vypadá jako nešťastná náhoda, ale kolem mrtvé je až příliš otazníků.

Kalibr, 336 stran, 359 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Zuzana Hubeňáková: Chameleon v lentilkách

Hluboké zamyšlení, šokující odhalení nebo návod, jak se zbavit nadbytečných kil či mšic – nic z toho v této knize nejspíš nenajdete. Co byste v ní ovšem najít mohli, je pobavení a pár zajímavých střípků z práce a života redaktorky.

Knížky autorky jsou známé tím, že přinášejí vtipný, odlehčený pohled nejen na věci nezvyklé, ale i na ty běžné, všednodenní a všudypřítomné. A právě nadhled, smysl pro humor a pozorovací talent jsou základními stavebními prvky i u nového souboru autorčiných povídek a publicistických textů.

Ikar, 368 stran, 379 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Kamila Nývltová: Na plech s Kamilou

Zpěvačka Kamila Nývltová poskládala knížku plnou receptů, vlastnoručně odzkoušených tipů a rad pro všechny, kteří chtějí vytvořit něco nejen krásného, ale hlavně chutného, a ne zbytečně složitého. Pečlivě a s láskou do ní posbírala rodinné poklady – recepty své i jejích předků. Vyzkoušejte třeba borůvkové blbouny s perníkem, rejžák, pivní štrúdl či pařížský dort s griliášem…

Esence, 160 stran, 399 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Barbora Haplová: Únikové cesty

Kamila, Eda a Emilie žijí ve vesnici podomácku slepené ze zbytků starého světa. Její obyvatelé všechno neustále komentují, jako kolektivní živý bulvár, před kterým není vůbec nikdo v bezpečí. Než dospějí, musí ti tři ještě strčit holou ruku do klubka slepýšů, cucat cíp mokrého ručníku, postavit parádní bunkr. Zbavit se strýcovy neodbytné pracky a opatrně pohladit kostnaté koleno.

Vyšehrad, 208 stran, 299 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Cruja Šalevová: Bolest

Silný a odvážný román o dvou velkých láskách, které si vzájemně stojí v cestě

Mnoho let po bolestném rozchodu se k Iris vrací její dávná láska z mládí a přináší do jejího života radost, vášeň i hořkosladké vzpomínky. Iris, úspěšná ředitelka jedné jeruzalémské základní školy, která před deseti lety utrpěla vážná zranění při teroristickém útoku, se ocitá na rozcestí. Má dovolit milenci z mládí vyléčit staré rány a ulevit jí od bolesti? Nebude uzdravení vykoupeno bolestí jejích nejbližších?

Práh, 400 stran, 449 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Max Hastings: Vietnam 1945–1975

Kompletně zpracovaná kronika jednoho z nejtragičtějších konfliktů dvacátého století. Vietnam je místem, kde byl západní svět zatažen do jednoho z nejkontroverznějších střetů moderní doby, který začal ponižujícím vojenským fiaskem Francie v roce 1954 a skončil odchodem vojsk Spojených států amerických v roce 1975. Autor tři roky shromažďoval materiály, včetně rozhovorů s mnoha přímými účastníky konfliktu na obou stranách a velkého množství amerických a vietnamských dokumentů a memoárů, aby tento zdlouhavý a složitý konflikt mohl zachytit ve vší jeho spletitosti.

Žádná dřívější publikace dosud nedokázala politickou a vojenskou historii vietnamského konfliktu věrně skloubit se strhujícími osobními příběhy jeho účastníků. Max Hastings se tohoto úkolu dle očekávání zhostil výtečně.

Práh, 816 stran, 790 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Johan Theorin: Hlasy kostí

Na pobřeží ostrova Öland zemře pod hromadou kamenů muž, který tam předtím položil věnec z růží. Zdá se, že nešlo o nešťastnou náhodu. Policistka Tilda Davidssonová totiž najde na místě kosti jiného člověka, který byl naposledy spatřen před padesáti lety za velmi dramatických okolností jejím příbuzným, starým kapitánem Gerlofem. Ten chce přijít na kloub tomu, co se oběma lidem mohlo stát, a společně s Tildou tak pomalu rozkrývá následky jedné dávné tragédie, provázené strachem a nenávistí. Ta je i po letech natolik silná, že zavalený muž nejspíš nebude poslední obětí.

Moba, 400 stran, 319 Kč

Foto: Moba

Obal knihy

Daniela Krienová: O lásce vážně

Paula, Judith, Brida, Malika a Jorinde. Pět žen tak odlišných, jak to jen jde, které ale přesto spojují nejen příbuzenské vztahy nebo přátelství, ale především osud. Všechny totiž touží nalézt štěstí – tu neuchopitelnou, vrtkavou věc, jež se tak snadno může rozplynout a proměnit v bolest. Bolest, s níž mají všechny dostatek zkušeností.

Metafora, 224, 349 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám