Hlavní obsah

Nové knihy: Kovářová, Hušková a Ahnhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim je pro mnoho lidí obdobím nastupujících depresí, smutku a osobních krizí. Proto se určitě hodí přečíst si knihu Daniely Kovářové, která je souborem rad, jak zachovat dobré manželství. K němu bezpochyby náleží i bohatý intimní život. K němu nám může dopomoci populárně vědecká publikace Multiorgasmický muž. K tomu můžeme přičíst i další položky aktuální nabídky, jako je třeba detektivní román, ve kterém je hlavním padouchem šéf policejního oddělení, nebo dílo zabývající se životními trablemi třiadvacetileté dcery, žijící s despotickou matkou.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Stefan Ahnhem: Poslední hřebík

Kim Sleizner vede kodaňské policejní oddělení. Jeho bývalá podřízená Dunja Hougaardová shromažďuje v utajení důkazy o jeho zločinech. Nález mrtvol vysoce postaveného muže dánské rozvědky a neznámé ženy na dně jezera nedaleko Kodaně konečně umožní Dunje a jejímu týmu nastražit na Sleiznera past. A pak v Helsingborgu na opačné straně průlivu obdrží švédský detektiv Fabian Risk zprávu, která změní naprosto vše…

Kalibr, 408 stran, 499 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Maria Pourchetová: Oheň

Hrdinové příběhu, manažer banky Clément, který sdílí deprese ze světa finančnictví jen se svým psem, a profesorka i matka dvou dcer Laura, zklamaná ze svého života plného kompromisů, odrážejí ve svých osudech nesplněné tužby více generací. Spalující příběh jejich vášně se odehrává na pozadí covidové pandemie, ekologických snah o záchranu planety, globálního zadlužování i dalších témat dneška.

Odeon, 248 stran, 359 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Rešoketšwe Manenzheová: Bez domova

Románový debut jihoafrické básnířky. Abram, vinař z Jižní Afriky, kterého lze považovat za Angličana nebo za Holanďana (podle toho, kdo zrovna líčení jeho nesnází naslouchá), vám řekne, že se všechno pokazilo, když ho manželka přestala milovat, když jeho děti nemohly být občany rodné vlasti a když se ho jeho země pokusila zavřít do vězení. Abramova manželka Alisa vám poví, že se to celé pokazilo daleko dřív. A pak tu máme Dido, jejich nepokojnou starší dceru; a cestou také potkáme jednoho rozhněvaného muže a ženu, která skrývá tajemství, jež by neměla znát.

Odeon, 296 stran, 329 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Lucie Hušková: Símka

Třiadvacetiletá Simona, které všichni říkají Símka, žije s mámou v domě po babičce. Jediné, po čem touží, je život obyčejné mladé ženy – prožívat první vážnou lásku a snít o budoucnosti. Namísto toho musí trpělivě snášet máminy proměnlivé nálady a fyzické tresty. Jednoho dne však přijde chvíle, která zamává celým jejím životem. Chvíle, kdy se ukáže, jestli opravdu stojí za to obětovat všechno člověku, od něhož se lásky zřejmě nikdy nedočká…

Listen, 224 stran, 299 Kč

Foto: Listen

Obal knihy

Daniela Kovářová: Dobré manželství - 10 + 1 užitečných rad

Kniha volně navazuje na autorčinu předcházející úspěšnou knihu Vztahy: 7+1 osudových omylů. Proč se nám nedaří ve vztazích? Proč opakujeme stále stejné chyby? S jakými předsudky se potýkáme a které jsou největší omyly v mezilidských a partnerských vztazích…? Kniha popisuje na příkladech a každodenních situacích, jak omylům předcházet a jak ve svých vztazích nacházet radost a štěstí.

Esence, 232 stran,.329 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Karla Tchawou Tchuisseu, Sabina Straková: Diář červené propisky 2023

Baví vás čeština? Chcete se každý měsíc dozvědět něco nového, nebo oprášit své vědomosti? Autorky se rozhodly sestavit diář pro všechny (ne)milovníky českého jazyka nejen k zápiskům každodenních úkolů, povinností a důležitých schůzek. V tomto populárně-naučném diáři najdete mimo jiné každý měsíc etymologii, pranostiky, perličky, vysvětlení pravopisu/gramatiky daného jevu a závěrečný diktát na procvičení. Nechybí ani osobité ilustrace, knižní wishlist a také výzva pro všechny knihomoly.

Universum, 192 stran, 349 Kč

Obal knihy

Mantak Chia & Douglas Abrams: Multiorgasmický muž

Každý muž může výrazně ovlivnit svůj sexuální vztah. Publikaci nabízí jednoduché tělesné a psychologické techniky, které jim umožní splnit své sny i fantazie žen. Sexuální tajemství obsažená v této knize vás naučí, jak mimo jiné využít sexuální energii k upevnění svého zdraví a odhalit signály partnerovy touhy.

Práh, 272 stran, 330 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Lucie Vaňková: Putování leklé ryby

Ištván Jeseter se narodil jednoho zářijového odpoledne v tramvaji číslo 17 ze špatně vyrešeršovaného novinového článku – jeho otcem je nepokrytá lež a matkou mizerná novinářská práce. Jediné, co má, je rybí šupina pro štěstí a doklad o tom, že je duševním dědictvím jistého Metoděje H., který ovšem tvrdí, že je to celé nějaký omyl. Ištván se musí rychle zorientovat nejen v hektickém postmoderním světě, ale i v tom, odkud přišel a co je vlastně zač on sám.

Naděje, že není jediný svého druhu, mu svitne, když si v Kunderově Nesmrtelnosti přečte, jak se postava Agnes zrodí z jediného gesta postarší dámy u bazénu. Ištvánovi je jasné, že musí Agnes za každou cenu najít. Ale co když ani ona nezná odpovědi na všechny jeho otázky? A proč se Ištván při pohledu do zrcadla nemůže zbavit dojmu, že každé ráno vypadá jako trochu někdo jiný?

Argo, 312 stran, 298 Kč

Foto: Argo

Obal knihy

Jorge Cham a Daniel Whiteson: Často kladené otázky o vesmíru

Tahle důvtipná, zábavná a bohatě ilustrovaná kniha je nepostradatelným průvodcem nejhůře uchopitelnými aspekty reality, velkými i malými – od neviditelných částic, které tvoří vaše tělo, až po vaše identické dvojníky, kteří právě teď v nějaké předaleké galaxii čtou tu samou větu jako vy.

Práh,280 stran, 469Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám