Hlavní obsah

Nové knihy: Johansson, Bok, Perry, Šámal i Odarčenko

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žánrově pestrá nabídka připomíná tituly vycházející k 70. výročí konce 2. světové války. Dále unikátní knihu – rozhovor s bouřlivákem Johnem Bokem, zkušenosti šéfa mordparty a samozřejmě i zcela nový komiks.

Článek

J. K. Johansson:

Laura

Nové knihy

Prokletí městečka Palokaski. Krimi série zakořeněná v éře sociálních médií sleduje příběh bývalé policistky Mii, která se zaplete do zmizení tří mladých žen na jinak poklidném finském předměstí, kde se všichni znají, a přitom každý je podezřelý.

XYZ, přeložil Michal Švec, 208 stran, 249 Kč

John Bok, Jan Novák:

Život mimo kategorie

Nové knihy

V knižním rozhovoru vypráví bouřlivák John Bok, disident, neplacený ochránce Václava Halva i ošetřovatel záchodků nočního klubu Radost, bez zábran i servítků o životě „socialistického beatnika“, který proběhl mimo veškeré kategorie českého chování.

Paseka, Argo, 396 stran, 350 Kč

Petr Šámal:

Kriminalista

Nové knihy

Kniha o plukovníkovi Jiřím Markovičovi (1942), jednom z nejlepších vyšetřovatelů pražské policie. Jako kriminalista a později i šéf oddělení vyšetřování vražd, tzv. mordparty, se podílel na objasnění zločinů, které hýbaly celou společností.

Epocha, 304 stran + 24 stran foto přílohy, 279 Kč

Hellmut G. Haasis:

Smrt v Praze

Nové knihy

Německý historik a spisovatel se věnuje postavě Reinharda Heydricha a jeho smrti po útoku čs. parašutistů v roce 1942. Důležitý je i jeho pohled na český protinacistický odpor, který vlastně Hitlerova zástupce do Prahy přivedl.

Prostor, přeložila Zlata Kufnerová, 232 stran + 16 stran foto přílohy, 277 stran, e-kniha 139 Kč

Tomáš Jakl:

Květnové vítězství

Nové knihy

Počátkem května 1945 se na území Českých zemí nacházelo poslední velké německé bojeschopné uskupení – skupina armád Střed pod velením polního maršála Ferdinanda Schörnera. Okolnosti jejího konce dodnes představují příslovečné „bílé místo“ českých dějin.

Mladá fronta, 176 stran, 349 Kč

Michail Odarčenko:

Láska přes eSeMeS

Nové knihy

Pestrá, často vtipná sbírka básní a dalších nevšedně pojatých poetických textů zkušeného autora je důkazem, že opravdové city a mezilidské vztahy ani v dnešní době nemůže nahradit virtuální komunikace.

Radix, 64 stran, 199 Kč

Tasmina Perry:

Zásnuby

Nové knihy

Jednoduše řekněte ano a nechte se vtáhnout do děje nezapomenutelného příběhu. Vydejte se na fascinující romantickou cestu ze slávy a lesku dní mladých debutantek v Londýně 50. let minulého století do lákavé a přitažlivé atmosféry moderního Manhattanu.

BB art, přeložila Barbora Hrušková, 344 stran, 299 Kč

George R. R. Martin:

Potulný rytíř

Nové knihy

Poté, co přebere meč a štít svého padlého pána, je mladý Duncan (neboli Dunk) rozhodnutý prosadit se coby rytíř. Ve světě Sedmi království není nouze o podezřívání, nepřátele, zradu, násilí, dobrodružství, ale i přátele se skrytými plány.

Crew, přeložil Richard Podaný 176 stran, 389 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám