Hlavní obsah

Nové knihy: Fowlerová, McCullochová a Viewegh

Léto se chýlí ke konci, přijde podzim, a zimu tu máme co nevidět. Proto se jeví vhodná detektivka Smrt v ledu, která se odehrává v zasněženém prostředí Himálaje. Mimo to najdeme v nabídce knih aktuálního týdne sbírku povídek Michala Viewegha, román pojednávající o dvou bratřích, které rozdělil a pak za s spojil cirkus, ale i literární životní příběh Dalajlamy.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Michal Viewegh: Průměrně zamilovaný muž a jiné povídky

Cyklistický zájezd do italských Dolomit, oslava šedesátých narozenin, udílení státních vyznamenání, slavnostní vyhlášení cen Magnesia Litera a v hlavní roli (povětšinou) spisovatelovo slavné alter-ego Oskar. Vychází nová sbírka povídek Michala Viewegha, která vyjde také jako audiokniha pod nakladatelskou značkou Témbr.

Ikar, 168 stran, 329 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Lukáš Fišer, Petr Šiška, Artur Kaiser: Cirkus Maximum

Strhující příběh o dvou bratřích, které nejprve rozdělil a poté zase dohromady spojil cirkus.

Cirkusový život není jen tvrdá práce, ale i svérázný svět lidí, kteří mají rádi legraci a obětují se pro úspěch v manéži. Příběh postupně rozplétá osudy hlavních hrdinů, dozvíte se o problémech, s nimiž se v současné době kumštýři potýkají, ale také se řádně pobavíte. Kniha vznikla na základě filmového projektu Cirkus Maximum. Obsahuje i pasáže a scény, které se z důvodu stopáže nevešly na filmové plátno.

Podle námětu Petra Šišky a filmového scénáře autorů Petra Šišky, Lukáše Fišera a Artura Kaisera napsal Lukáš Fišer. Kniha je doplněna také o filmovou fotopřílohu.

Ikar, 184 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Amy McCullochová: Smrt v ledu

Novinářka Cecily se vydává se skupinou odvážlivců do Himálaje, aby pokořila jednu z nejvyšších hor světa. Plánuje o náročném výstupu napsat reportáž, která ji konečně proslaví. Kvůli této cestě se vzdala mnohého – partnerského vztahu i úspor.

Když jeden z horolezců zemře, všichni to považují za tragickou nehodu. Každý ví, že hory jsou nemilosrdné. Jenže poté, co se najde další mrtvý, Cecily pochopí, že kromě nelítostné zimy, vichru a ledu tady možná číhá ještě jedno nebezpečí – vrah.

V této nadmořské výšce vás policie neochrání. Nikdo vás neuslyší volat o pomoc. A když si Cecily nedá pozor, další na řadě bude možná ona.

Kalibr, 352 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Romy Hausmannová: Myšlenky vraha

Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profesora. Je obviněn z deseti vražd nevinných dětí a bulvární média mu dají přezdívku „Profesor smrt“.

Práh, 280 stran, 469 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Jérôme Loubry: Krvavé stíny

Začínající novinářka Camilla nasedne do auta k tajemné Élise, která jí mailem nabídla materiál pro senzační článek: informace vysvětlující nedávnou tragédii ve vesnici Smrthora. Vyrážejí přímo na místo a na cestu Camilla dostane k přečtení dvě stě stran popisu událostí…

Listopad 2021. Julien Perrault byl právě jmenován policejním náčelníkem ve Smrthoře, odlehlé vesnici, do níž vede jen jediná cesta.

Jenže krátce po jeho nástupu záhadně a krvavě umírá jeden obyvatel vesnice za druhým. A na tomto tajemném místě, opředeném spoustou děsivých pověr a legend o čarodějnicích, které zde byly ve středověku vražděny svržením z Hory mrtvých, duše dávných i nových zemřelých dýchají Julienovi a ostatním doslova za krk, jejich hlasy jim zní v uších a zdají se být skutečnější než skutečnost.

Metafora, 352 stran, 429 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Roni Lorenová: Ten první

Finn miloval Liv a ona zase jeho. Jenže strašlivá tragédie jedné osudové noci je násilím rozdělí. Po více než dvanácti letech se bývalí spolužáci potkávají znovu, jenže už nic není takové jako dřív.

Kdysi divoká Liv dře v práci, která ji nenaplňuje, a stýská si po svých dávných snech. Spolehlivý Finn se stal agentem v utajení, nevídá rodinu ani přátele a nemá nikoho, komu by mohl důvěřovat.

Jakmile se Liv s Finnem znovu setkají, dávná vášeň se opět probudí s nevídanou silou. Jenže na minulost se jen tak zapomenout nedá a dávné rány sahají hluboko.

Moba, 384 stran, 280 Kč

Foto: Moba

Obal knihy

Therese Anne Fowlerová: Kde všechno začíná

Sestry Beck, Claire a Sophie jsou silné ženy. Jejich ovdovělá matka Marti však zanedlouho zemře. Ještě předtím se ovšem postará o to, aby pozůstalost rozdělila mezi ně rovným dílem – včetně částky za letní chatu na ostrově Mount Desert v Maine, která se má prodat. Nejstarší sestra – Beck, novinářka na volné noze, žije v manželství připomínajícím spíše sourozenecký vztah.

Prostřední sestra Claire je úspěšná dětská kardioložka, která má od začátku pocit, jako by do rodiny snad ani nepatřila. Je po rozvodu, v zajetí neopětované lásky k nesprávnému muži.

Nejmladší sestra Sophie vede zdánlivě skvělý život – podle Instagramu to vypadá, že je plný úžasné práce, celebrit, módy a sexu. Ve skutečnosti je to ale vratký domek z karet. A když na scénu vstoupí ještě C. J. Reynolds, tajemný Jižan, který má vlastní skrytou minulost, osud chaty v Maine – a sester samotných – nabere úplně jiné obrátky.

Metafora, 392 stran, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Alexander Norman: Dalajlama, Neobyčejný život

Dalajlamovo poselství míru a soucitu rezonuje s lidmi všech vyznání po celém světě. Jaký je skutečný příběh jedné z nejvlivnějších osobností moderní historie? Fascinující biografická publikace odhaluje komplikovaný vztah mladého dalajlamy a čínských komunistů, jeho dramatický útěk ze země, usazení v exilu i složité hledání hlasu ve světové politice. Poznejte do detailu osobnost Tändzina Gjamccha i dějinné souvislosti, které formovaly jeho duchovní cestu!

Vyšehrad, 352 stran, 499 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Rebecca Kauffmanová: Sedmihlas

Sedm sourozenců a dvě události, které otřesou jejich světem. Nečekaná, záhadná smrt matky a šokující těhotenství jedné z nezletilých sester je budou pronásledovat celý život – jako jednotlivce i jako rodinu. V příbězích vyprávěných v různých časových rovinách od počátku dvacátého století po padesátá léta líčí každý ze sourozenců svou vlastní verzi vzpomínek. Postupem času se jejich osudy rozcházejí – někdo se stará o stárnoucího otce, někdo propadne závislosti či se dá na akademickou dráhu, jiný odchází do války, další ovdoví… Zároveň se sourozenci stávají rodiči další generace dětí.

Ve spletenci rodinných vztahů se hrdinové musejí vypořádat s rozvodem, krizí i smrtí – to vše bez matky, která je už dávno opustila. Tím, že se snaží pochopit, jak její smrt formovala jejich životy, se zároveň dostávají k zásadním otázkám.

Jota, 240 stran, 348 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám