Hlavní obsah

Nova příští rok chystá na Slovensku kanál Nova International

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Nova spustí na Slovensku na začátku příštího roku novou mezinárodní stanici Nova International. Bude mezinárodní verzí české stanice TV Nova. V jejím vysílání dostanou prostor pořady, které mají licenci pro vysílání v zahraničí.

Foto: Nova.cz

Programová ředitelka Novy Alex Ruzek

Článek

Vysílání stanice přinese obdobné programové schéma jako televize Nova v Česku, se všemi pořady vlastní produkce, u kterých společnost disponuje právy pro šíření v zahraničí. „Publikum se v programu NOVA International dočká oblíbených seriálů v čele s Ordinací v růžové zahradě 2 a Ulicí a také všech zpravodajských a publicistických relací,” uvedla programová ředitelka skupiny Alex Ruzek.

Nova už podle ředitele sekce nových projektů Petra Horáka jedná se slovenskými operátory o zařazení stanice do jejich základní programové nabídky. Stanice by se v budoucnu měla stát součástí nabídky satelitních a kabelových operátorů na Slovensku. Dostupná bude také na platformě Voyo.

Nova International nahradí volně šířené stanice skupiny Nova na Slovensku a doplní nabídku sportovních stanic Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Všechny tři stanice skupiny Nova, které je možné šířit na Slovensku, budou v HD kvalitě.

Slovenská Markíza International chce testovací provoz zahájit v lednu. „Jsme rádi, že můžeme divákům v ČR přinést to nejlepší ze Slovenska. Markíza International bude představovat všechny barvy televize – humor, romantiku, napětí, reality show, talentové programy, ale i kvalitní zpravodajství a publicistiku,” uvedl generální ředitel skupiny Markíza Matthias Settele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám