Hlavní obsah

Nervozita, tréma a těšení se. Co prožívali tanečníci před prvním přímým přenosem StarDance?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahajovací večer taneční soutěže StarDance proběhl v sobotu. Jak tanečníci prožívali chvíle před přímým přenosem? Jaké měli pocity? Těšili se, nebo je naopak ovládla tréma? I to sdělili novinářům.

Foto: Milan Malíček, Právo

Soutěžní páry letošní StarDance.

Článek

„Přepnu se do nějakého automatického módu, na který jsem zvyklý ze závodů. Ale může se stát, že k žádnému přepnutí nedojde, protože StarDance je pro mě úplně nová zkušenost, “ řekl kajakář Vavřinec Hradilek.

Pro jeho tanečnici Kateřinu Bartuněk Hrstkovou začne ta pravá stardancová atmosféra asi až ve chvíli, kdy do publika usednou diváci. „To se dostaví tréma. Bránit se jí nebudu, protože bez ní to nejde. Určitou dávku trémy potřebuji, abych na parketu zatancovala na maximum,“ uvedla.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

„Určitě budu nervózní, a zároveň se budu hodně těšit. Sobotní večer ve StarDance, to pro mě bude velká dávka emocí,“ svěřila se herečka Darija Pavlovičová, která tančí s Dominikem Vodičkou.

„Bude to naprostá euforie. Od chvíle, kdy jsme se s Darijou poprvé na Výstavišti postavili na taneční parket, cítíme velmi dobrou a silnou energii toho místa,“ řekl Dominik Vodička, který se podle svých slov na přímý přenos těšil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Herec David Prachař se prý ptal u tanečních profesionálů, jak se u nich projevuje tréma. „Dozvěděl jsem se, že většinou ztuhnutím celého těla. Údajně na odbourání pomáhá jóga. Takže se to cvičení musím rychle naučit. Protože při představě, že k tomu, co na parketu předvádím, budu ještě ztuhlý, tak už si skutečně nedokážu představit, jak ten můj taneční výkon bude vypadat. Musím tedy vyřešit trému, jinak budu v pohodě.“

Začala StarDance. Přinesla tanec, noblesu a nová jména

Kultura

Tančí se Zuzanou Dvořákovou Šťastnou, která řekla: „V našich malých šatnách v zákulisí StarDance budu připravená s Davidem absolvovat před přenosem velmi intenzivní dechová cvičení, která ho uvolní. Žádnou ztuhlost nedopustím, protože už se na začátek soutěže moc těším!“

Foto: Milan Malíček, Právo

David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná

Muzikant a herec Richard Krajčo se na začátek soutěže velice těšil. „Ale musím přiznat, že jsem překvapený z velikosti hřiště. Tedy z rozměrů tanečního parketu. Myslel jsem si, že bude větší. Čekal jsem plochu velikosti Wembley a ono je to jen takové malé kluziště. Tak snad se na něj s našimi choreografiemi vejdeme,“ smál se.

Jeho tanečnice Dominika Rošková se na první večer moc těšila. „Hlavně na to, jak Richard náš tanec pro první večer zvládne. Určitě bude skvělý,“ řekla.

Foto: Milan Malíček, Právo

Richard Krajčo a Dominika Rošková

Herečka Ivana Chýlková měla pocity jako před dostihovými závody. „Stejně jako jsou dostihoví koně před závodem v doku připravení vyběhnout na trať, tak i já už bych ráda běžela. Překvapivě zatím ale nepociťuju žádnou nervozitu a snad mi to vydrží, protože bez nervozity si první přenos víc užiju,“ uvedla.

Její taneční partner Jan Tománek se ohromně těšil. „Už jenom na to, že si po mnoha letech zase sejdu schody, které vedou na taneční parket. Možná budu trochu sentimentální, ale trémou netrpím. Opravdu se moc těším. Velkou zásluhu na tom má pochopitelně paní Ivana,“ řekl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ivana Chýlková a Jan Tománek

Moderátorka Iva Kubelková uvedla: „Od druhé poloviny týdne začal opadávat stres a začalo se dostavovat těšení se. Ale tuším, že až bude pár hodin před začátkem prvního přenosu, tak se ten stres zase trochu vrátí. Jsem zvyklá na trému z přímých přenosů. Při moderování útočí na mozek, z té se dokážu vymluvit, ale zatím nevím, co udělá s nohama, s celým tělem. Na tuhle situaci jsem sama zvědavá.“

Podle jejího partnera Martina Prágra adrenalin k přímým přenosům patří.

Foto: Milan Malíček, Právo

Iva Kubelková a Martin Prágr

Herec Marek Adamczyk ladil formu se svou tanečnicí Lenkou Norou Návorkovou až do sobotního odpoledne a doufal, že před přenosem už bude jejich forma perfektně naladěná. „Nevím sice, jak to poznám, ale už teď se snažím představovat si, jak to celé bude vypadat, jak to celé bude probíhat. Těším se,“ řekl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

Jeho žena snowboardistka Eva Adamczyková, která tančí s Jakubem Mazůchem, doufala ve skvělou atmosféru v zákulisí. „Doufám, že se budeme navzájem podporovat v rozptylování nervozity. Protože s velkou nervozitou už bojuju od chvíle, kdy jsem si ve středu poprvé sešla schody, po kterých budeme nastupovat na parket. Vůbec o nic nešlo, nikdo mě při tom nenatáčel, ale mně hlavou běželo: Proboha, už je to tady,“ uvedla.

„I pro profíka je začátek StarDance o velkém tlaku. Pár velmi důležitých tanečních událostí jsem už během kariéry zažil, ale tahle soutěž je nesrovnatelná s čímkoliv jiným. Už třeba proto, že na parketu sledují taneční páry objektivy tolika kamer. Ale věřím, že všechno proběhne s humorem, nadhledem a v příjemné atmosféře. Na rozptylování Eviny nervozity mám už v zákulisí připravené společenské hry,“ dodal Jakub Mazůch.

Foto: Milan Malíček, Právo

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Zpěvačka Tereza Mašková se moc těšila. „Samozřejmě budu asi trochu nervózní. Už bych moc ráda věděla, jak na tom s Danielem v rámci StarDance vlastně budeme,“ řekla. Až podezřele klidný se před přímým přenosem, na který se těšil, podle svých slov cítil její tanečník Daniel Kecskeméti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

Cukrář Josef Maršálek považoval sobotní zahájení za výjimečný životní okamžik. „Opravdu hodně bych si přál, aby v publiku seděli moji rodiče, kteří už nejsou mezi námi. Budu tedy vnímat jistou dávku sentimentu. Ale na StarDance se z Francie chystá přijet moje milovaná paní Babette. Známe se už opravdu dlouho. Je o generaci starší než já, a tak mi dává tu chybějící matčinu náruč,“ svěřil se.

Foto: Milan Malíček, Právo

Josef Maršálek a Adriana Mašková

Josef Maršálek tančí s Adrianou Maškovou, která StarDance už zná, takže nervozitu nepociťovala. „Ale jsem zvědavá, jak na to všechno bude reagovat Josef. Budu ho pozorovat a zjišťovat, co ode mě bude vyžadovat. Jestli víc uklidňování nebo větší dávku podpory. Anebo to bude úplná pohoda a všechno bez problémů zvládneme a první večer si skvěle užijeme. Budu tedy natěšená a zvědavá,“ uvedla.

REPORTÁŽ: Napětí stoupá. Jak vypadají přípravy na první živý přenos StarDance?

Kultura

StarDance? Sázkaři věří Krajčovi a Adamczykovým

Kultura

Reklama

Související témata:

Související články

Znělka StarDance roztančila hvězdnou oblohu

Za měsíc odstartuje dvanáctá řada populární taneční soutěže StarDance s podtitulem Když hvězdy tančí. Letošní znělka je nejen roztančila, ale i rozzářila....

Výběr článků

Načítám