Hlavní obsah

Znělka StarDance roztančila hvězdnou oblohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za měsíc odstartuje dvanáctá řada populární taneční soutěže StarDance s podtitulem Když hvězdy tančí. Letošní znělka je nejen roztančila, ale i rozzářila. A protože hvězdy se dají nejlépe pozorovat a zachytit ve hvězdárně, příběh znělky a proma letošního ročníku StarDance ožil v kulisách secesní Hvězdárny Ondřejov.

StarDanceVideo: Česká televize

 
Článek

Zde sídlí hlavní observatoř Astronomického ústavu Akademie věd České republiky a hvězdárna je známá také tím, že je v ní dvoumetrový zrcadlový dalekohled, který je největším v Česku.

Částečně se tedy znělka natáčela ve hvězdárně a částečně ve studiu České televize. Tanec hvězd na noční obloze pomohla pro změnu ztvárnit moderní technologie ve filmovém ateliéru v Klecanech za Prahou. Režisérem znělky je Ondřej Urbanec. Choreografii měl na starost hlavní choreograf StarDance Marek Zelinka a kostýmy Roman Šolc.

Znělka představuje taneční páry, které budou soutěžit o titul krále a královny tanečního parketu. A které září jako souhvězdí na noční obloze. Tedy Evu Adamczykovou a Jakuba Mazůcha, Marka Adamczyka a Lenku Noru Návorkovou, Vavřince Hradilka a Kateřinu Bartuněk Hrstkovou, Ivanu Chýlkovou a Jana Tománka, Richarda Krajča a Dominiku Roškovou, Ivu Kubelkovou a Martina Prágra, Josefa Maršálka a Adrianu Maškovou, Terezu Maškovou a Daniela Kecskemétiho, Dariju Pavlovičovou a Dominika Vodičku, Davida Prachaře a Zuzanu Dvořákovou Šťastnou.

Hvězdáři jsou moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben a porotci Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík jsou turisté přijíždějící ke hvězdárně.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Hvězdárna Ondřejov

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám