Hlavní obsah

KVIFF: Dvořákovy sady nabízejí zmrzlinu, nejrůznější další dobroty, ale také autodráhu pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen několik desítek metrů od hotelu Thermal přes řeku Teplou jsou návštěvníkům letošního 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech k dispozici Dvořákovy sady s nabídkou například zmrzliny, různého občerstvení a posezení nad rybníčkem, ale také s autodráhou nejenom pro děti. Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery MFF.

Foto: Milan Malíček, Právo

KVIFF Dvořákovy sady poskytují relax i zábavu pro návštěvníky festivalu.

Článek

Hned u vchodu do Dvořákových sadů je stánek se zmrzlinou, u kterého stojí vždy minimálně jeden zákazník. „V takovém slunečném počasí se po ránu zmrzlina hodí,“ pochvalovala si jedna z návštěvnic festivalu, která pomalu kráčela do Thermalu na filmové představení.

Jenže Dvořákovy sady toho milovníkům filmu nabízejí ještě mnohem a mnohem více. Nejmarkantnější je stanoviště společnosti Vodafone, které se rozprostírá zhruba na polovině plochy sadů včetně rybníčku. Nad ním totiž společnost nechala vystavět ochozy s několika posezeními, kde je například při kávě krásný výhled a lze si užít klima, které toto výjimečné prostředí v centru města nabízí.

Foto: Milan Malíček, Právo

KVIFF Dvořákovy sady poskytují relax i zábavu pro návštěvníky festivalu.

„Máme zónu otevřenou od deseti hodin dopoledne do půlnoci,“ uvedl Kuba Vostatek, který za společnost zprostředkovává veřejnosti informace. „V deset začínáme festivalovou jógou - máme tady jogínku, která tu každé ráno předcvičuje,“ pokračoval.

„Dále tu máme otevřené stánky, kde si lidé mohou dát jídlo a pití a jiné občerstvení. Přičemž tu máme parádní posezení, a to ve stínu i na sluníčku,“ dodal Vostatek, podle něhož je mezi dětmi největší zájem o vafle.

„Pořádáme tu dále různé aktivity, přičemž se jedná například o besedy nebo workshopy,“ řekl Vostatek s tím, že v obchůdku si mohou návštěvníci zasoutěžit o různé drobnosti, ale i telefony, projektory a podobně.

Po víkendu se uvolnily na festivalu ubytovací kapacity, a i lístků je víc

Může se hodit

Můžete si vyzkoušet i základy animace

K dispozici je ve Dvořákových sadech také nabíječka telefonů společnosti Vodafone. „Pro děti nám tu jezdí 5G autíčka každý den od osmi hodin do večera. Mohu ale říct, že to baví i dospělé,“ ukazoval mediální zástupce směrem k dráze na trávníku.

„Potom tady máme střihačskou školu, kde si může každý vyzkoušet základy animace, což pak pouštíme na velkoplošné obrazovce u posezení,“ poznamenal Vostatek s tím, že uprostřed zóny stojí zrcadlový záhadný předmět - socha.

„Uvnitř je ukrytá cena, o které nikdo neví, co to vlastně je. Postupně tady uvolňujeme nějaké nápovědy a ten, kdo to uhodne, tak může obsah zrcadlového předmětu vyhrát,“ dodal zástupce společnosti Vodafone. Velmi oblíbená jsou od devíti večer do půlnoci Silent disco, každý večer je to s jiným DJ. „Není to hlasitá reprodukce, ale hudba jde do sluchátek,“ vysvětlil Vostatek.

V Dvořákových sadech nechybí ani posezení na lehátcích. Svůj stánek tam má i Karlovarský kraj, který rozdává především reklamní letáky, které mohou návštěvníkům pomoci s přehledem zajímavých míst v Karlových Varech.

„Vzala jsem si tu leták k Zámecké věži, kam se chceme s mužem podívat,“ uvedla jedna ze starších návštěvnic festivalu. Stánek ale nabízí i drobné reklamní předměty, jako jsou kupříkladu větrníky a nebo bonbony.

KVIFF: Smetanovy sady nabízejí na festivalu občerstvení, ale i zázemí pro děti

Může se hodit

Reklama

Výběr článků

Načítám