Hlavní obsah

Po víkendu se uvolnily na festivalu ubytovací kapacity, a i lístků je víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci filmů, kteří se rozhodnou na začátku týdne odcestovat na 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, se rozhodně nemusí obávat, že neseženou ubytování. Je také velmi pravděpodobné, že seženou i vstupenky na filmy, i když se to nemusí u některých vyhlášených filmových titulů pro velký zájem povést. Důležité je si to rozplánovat na několik dní.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hlavní pokladna v hotelu Thermal

Článek

„Informace máme takové, že první festivalový víkend byl beznadějně vyprodaný, protože zbývaly jen individuální kapacity v objemu jednotek volných pokojů, a to v rámci celých Karlových Varů,“ uvedl na dotaz Práva ředitel karlovarského Infocentra Josef Dlohoš. „Teď je ale situace lepší, protože se na jednotlivých hotelech uvolnily kapacity,“ pokračoval ředitel.

Je volněji

„Na produkci karlovarského filmového festivalu funguje sekce s ubytováním, která je k dispozici pomoci návštěvníkům Karlových Varů s hledáním ubytování každý den od desíti hodin dopoledne do šesti hodin odpoledne,“ dodal Dlohoš.

„Mají informace z hotelů, kde je možné se ještě ubytovat. Rozhodně je to teď volnější. I když někdo přijede na poslední chvíli, tak se dá něco málo sehnat,“ doplnil ředitel.

KVIFF: Dívky v žehlírně se těší na obleky a šaty filmových hvězd

Může se hodit

Navíc, kdo nepotřebuje pohodlí hotelu, má stále možnost se ubytovat v hostelech v bývalé škole na nábřeží Jana Palacha. „Máme ještě několik volných míst,“ potvrdil Vladimír Hůrka, spoluprovozovatel hostelu, kde každý spí ve vlastním spacáku na zemi na své karimatce.

Volná místa ke spaní jsou rovněž v hostelu v Základní škole v ulici Dukelských hrdinů. Právu to v pondělí odpoledne potvrdila vedoucí provozu Eva Doušová. Takřka nevyčerpatelná je kapacita Stanového městečka na přírodním koupališti Rolava, kde každý spí pod svým vlastním přineseným stanem.

S tím, jak první návštěvníci festivalu po víkendu odjeli, je rovněž snazší dosáhnout na vysněné vstupenky. Ač zájem o filmová představení je stále obrovský a kapacita sálů není nafukovací. Určitě je vhodné se akreditovat na festival, což lze i na jeho část, tedy na několik dnů, ale i na jeden den.

Stačí aplikace

Vstupenky pak vyjdou levněji, ale hlavně je možné si přes festivalovou aplikaci vstupenky rezervovat. Do rezervačního systému se vždy pouští v sedm ráno, a to na filmy na další festivalový den. Pak stačí, pokud se rezervace povede, si vstupenku vyzvednout na akreditaci na pokladně.

Pokud zájemce o film nechce vstupenku rezervovat, je možné zkusit štěstí přímo na pokladně, které otvírají v osm hodin ráno. Ne všechny vstupenky totiž jdou do rezervačního systému, protože část jich zůstává v přímém prodeji na pokladnách.

Pokud se přesto nepodaří zájemci o film pořídit vstupenky, což se týká především filmových trháků, na kterých nechce nikdo chybět, je třeba si rozložit pobyt na více dnů, protože každý takový snímek je dvakrát třikrát reprízován.

KVIFF: Smetanovy sady nabízejí na festivalu občerstvení, ale i zázemí pro děti

Může se hodit

Reklama

Výběr článků

Načítám