Hlavní obsah

KVIFF: Dívky v žehlírně se těší na obleky a šaty filmových hvězd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z dalších služeb na letošním 57. ročníku Mezinárodním filmovém festivalu (MFF) v Karlových Varech je žehlírna. Sídlí ve vestibulu hotelu Thermal a nabízí žehlení všeho druhu zdarma. Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery MFF.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nejčastěji Nikol a Veronika v žehlírně žehlí košile a obleky.

Článek

„Nejvíce zde žehlím košile a pak obleky, ale také dámské šaty,“ uvedla Nikol, která je v žehlírně již druhým rokem. Podobně jako její kolegyně Veronika. „Žehlíme vše, co lidé přinesou,“ přidala se. „Letos zatím žádná velká filmová hvězda nepřišla, že by chtěla něco vyžehlit. Akorát několik influencerů,“ prozradila Veronika. „Byla tady například Gabča Heclová,“ potvrdila Kristina, která vede v žehlírně evidenci zákazníků.

Děvčata mají svoji brigádu rády, i když třeba doma to mají se žehlením jinak.

„Doma já vůbec nežehlím, ale přišla nabídka od společnosti Kärcher, protože jsem s nimi ještě předtím spolupracovala na jiném projektu,“ prozradila Nikol. „Doma mi nikdo nenadává, protože tam jsme na tom všichni stejně. Nepotřebujeme žehlit, protože máme všechno rovné už ze šňůry. Musí se to nejdříve pěkně natřást, než se to pověsí, a pak se to nemusí žehlit,“ dodala Nikol. „To já žehlím i doma,“ hlásila Veronika se žehličkou v ruce.

Dívky se těší na další zajímavé osobnosti, které by chtěly využít festivalovou žehlírnu. „Já bych si přála, aby sem přišel do žehlírny Štěpán Kozub. Mně se líbí - je to komediant a také hrál ve filmu Spolu se Žilkovou. A také zpívá,“ uvedla Kristina.

„Musím přemýšlet. Na nikoho si nemohu vzpomenout. Martina Dejdara bych ráda viděla,“ prozradila Nikol, komu by ráda vyžehlila košili. „Já bych se bála u těch velkých osobností, že bych tam vyžehlila něco špatně,“ přiznala se Veronika. „Ještě bych propálila díru, takže raději ne,“ uzavřela.

KVIFF: Někdejší spořitelna bude sloužit festivalu

Cvrkot ve Varech

Reklama

Výběr článků

Načítám