Hlavní obsah

Kardiolog Petr Neužil: Do Varů jsem přijel zkontrolovat své pacienty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský filmový festival si pravidelně nenechává ujít ani primář Nemocnice Na Homolce a světově uznávaný kardiolog Petr Neužil. Nevynechal ani letošní, 57. ročník. Novinkám s vtipem poznamenal, že do Varů jezdí kontrolovat své pacienty.

NeužilVideo: Novinky

 
Článek

„Já tu vždy nasáknu atmosféru a užívám si. Neužil si užívá atmosféru,“ uvedl v žertu primář kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce s tím, že tu má spoustu pacientů, které musí „ohlídat“.

„Kontaktoval jsem je a prohodil s nimi nezávazný rozhovor. Zjistím tak, jestli se člověk zadýchá nebo jestli mu nebuší srdce a nesvírá na hrudi nějaká bolest. Takže jsem udělal rychlou depistáž mých pacientů a musím říct, že všichni byli v pořádku,“ zmínil.

Foto: Novinky

Uznávaný kardiolog Petr Neužil

Do Varů jezdí kardiolog pravidelně s cílem si odpočinout, pracovní plášť tak nechává v Praze. Navíc se mu za ty roky, co na festival jezdí, zatím naštěstí nestalo, že by někdo potřeboval vyhledat jeho pomoc. „Je tady záchranka z Karlových Varů a jsou tu i naše sestřičky, takže vím, že veškerá služba a péče jsou profesionální,“ doplnil.

Kardiolog Petr Neužil: Angina pectoris není bolest v krku

Neklepat

Kromě své rodiny Neužil zavítal na 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary také s rodinou svého kolegy, neméně uznávaného ortopeda, Ivana Landora. Kardiolog ale přiznal, že moc filmových zážitků si nevychutnali.

„Hodně jsem se těšil na Úsvit, už od začátku jsem říkal manželce, že ho musíme vidět. Pořád mi to ale proklouzávalo pod rukama. Pak jsem chtěl vidět Královnin gambit, protože pan profesor Landor je odborník na historii, a dokonce zná tu anglickou historii,“ zmínil s tím, že snad ještě nějaký film stihne.

Eliška Křenková: Film Úsvit? Občas se mi po mé postavě zasteskne

Na kus řeči

Může se vám hodit na Firmy.cz: Nemocnice Na Homolce

Reklama

Výběr článků

Načítám