Hlavní obsah

Mercuryho šortky vynesly půl milionu

Kultovní zpěvák Freddie Mercury proslul kromě hlasu i odvážnými bláznivými oblečky, které si sám vymýšlel. V jeho sexy šatníku se nacházely mimo jiné mimořádně úzké kožené šortky, které se minulý týden ve Velké Británii vydražily za v přepočtu 477 000 korun. Kuriózní kousek pořídil nejmenovaný fanoušek ze zámoří.

Foto: Profimedia.cz

Freddie svými outfity s oblibou šokoval publikum.

Článek

Zhodnoceny nošením

Hodnotu miniaturních šortek zvedl i fakt, že Freddie Mercury je prokazatelně nosil na několika koncertech včetně vyprodané show v Birminghamu v roce 1980. Dokonce se o nich zmiňuje ve své knížce z devadesátých let tajemnice fan klubu skupiny Queen Jacky Gunnová, která uvedla, že těsné kraťasy nenechávaly „moc prostoru pro představivost“.

Tajemnice zavzpomínala, že Freddie velice rád šokoval publikum, a tak si sehnal nejužší kožené kraťasy, co existovaly. Dnes už to nevypadá tak odvážně, ale v osmdesátých letech nebylo normální se na veřejnosti chovat a oblékat jako gay a právě Mercury prolomil nejedny hranice. Pořadatelé aukce uvedli, že výsledná cena je neuvěřitelná, sami kousek odhadli jen na cca 200 000 korun.

Ručně psané texty

Mary Austinová, která patřila k Freddieho nejbližším přátelům, současně oznámila, že dá do aukce celou sbírku jeho předmětů, která čítá asi 1500 položek. Zpěvák je sbíral třicet let a přítelkyni vše odkázal i se svým domem.

Za vrchol sbírky jsou považovány ručně psané texty hitů jako We Are The Champions nebo Killer Queen. Očekává se, že jeden artefakt může vynést v přepočtu několik milionů korun.

Reklama

Související články

Freddie Mercury sbíral české známky

Modré album zpěváka Freddieho Mercuryho z Britského poštovního muzea připomene samostatná výstava v rámci jarního veletrhu Sběratel, který se koná od 24. do...

Freddie Mercury má muzeum na Zanzibaru

Frontman skupiny Queen žil v dětství na Zanzibaru a nyní tam má také vlastní muzeum. Starý dům v zanzibarském Stone Townu navštívil i kytarista Queen Brian...

Výběr článků

Načítám