Hlavní obsah

Ludmila Zemanová: Pomozte tátově Ukradené vzducholodi vzlétnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Česka se vrací pravidelně. Zázemí mívá ve Zlíně. „V Praze přespávám po hotelích,“ vypráví Ludmila Zemanová. Výtvarnice, filmařka, provozovatelka muzea, která se v posledních letech snaží o jediné: zachovat krásu umění svého otce, geniálního filmaře Karla Zemana. Kvůli tomu se pravidelně vracívá do Česka z Kanady, kde desítky let žije.

Ukradená vzducholoďVideo: Muzeum Karla Zemana

 
Článek

„Důvodem mé nynější návštěvy je restaurování tátovy Ukradené vzducholodi,“ zmíní v pražském sídle Universal Production Partners (UPP). Právě tam již týdny procházejí filmová políčka po políčku a čistí z nich nedokonalosti. Až budou mít hotovo, půjde znovu Ukradená vzducholoď (1966) do kin. Její premiéra je naplánovaná na 4. října do pražské Lucerny.

Foto: Jiří Štarha

Ludmila Zemanová s dcerou Lindou Zeman Spaleny

Do projektu se vedle UPP, Muzea Karla Zemana zapojily také Národní filmový archiv a Státní fond kinematografie. Jejich společným cílem je zachovat nejpovedenější snímky i pro další generace diváků. Nabídnout je znovu i kinům.

Muzeum Karla Zemana na pokrytí nákladů na distribuci spustilo proto 15. září na platformě Donio.cz crowdfundingovou kampaň.

Odměnou pro přispěvatele budou mimo jiné lístky na obnovenou premiéru.

Foto: Muzeum Karla Zemana

Ukradená vzducholoď

Ukradená vzducholoď, která vznikla na motivy verneovky Dva roky prázdnin, bude již čtvrtým zrestaurovaným filmem Karla Zemana.

Anketa

Který z restaurovaných filmů Karla Zemana máte nejraději?
Barona Prášila
13,4 %
Cestu do pravěku
47,5 %
Vynález zkázy
26,8 %
Ukradenou vzducholoď
10,1 %
Můj oblíbený film Karla Zemana ještě nebyl zrestaurován
2,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1803 čtenářů.

„Pomozte tátově Ukradené vzducholodi vlétnout,“ prosí možné dárce Muzeum Karla Zemana i Ludmila Zemanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám