Hlavní obsah

Karel Gott zazpívá v Moskvě s Alexandrovci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karel Gott jako jediný zahraniční zpěvák vystoupí tuto neděli v Kremlu na jubilejním koncertě Alexandrovců, který se uskuteční u příležitosti 75. výročí založení souboru. Kromě Kalinky Gott zazpívá několik dalších písní. Podle pořadatelů by měly být všechny skladby, které zazní na jubilejním koncertě, výhradně z repertoáru Alexandrovců.

Foto: HZS ZLK
Článek

Podle organizátorů účast na jubilejním koncertě byla nabídnuta také francouzské zpěvačce Mireille Mathieu. Ta však prý požadovala příliš vysoký honorář. "Koncert není financován z rozpočtu souboru, ale ministerstvem obrany. Nemohli jsme si to dovolit. Karel Gott přistoupil na naše podmínky a nás to velmi potěšilo. Máme s ním ty nejlepší zkušenosti," uvedl představitel vedení souboru. Karel Gott byl v Rusku jedním z nejoblíbenějších zpěváků v 60. až 80. letech. Dodal, že také finská skupina Leningradští kovbojové, která byla původně hlášena v programu, svou účast odřekla.

Koncertu se zúčastní ruský ministr obrany Sergej Ivanov a očekáván je i prezident Vladimir Putin. Účinkovat budou přední ruští zpěváci, mezi nimi poslanec Josif Kobzon, poradkyně ruského prezidenta Larisa Dolinová, operní pěvec Nikolaj Baskov či skladatelka Alexandra Pachmutovová.

Akademický soubor písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova byla založen v roce 1928. Jeho součástí je orchestr a pěvecký a taneční sbor. Má zhruba 130 členů. Jeho vystoupení na ruské scéně je poměrně vzácné. V posledních letech se prezentuje zejména v zahraničí. Letos v květnu vystoupil v pražském Kongresovém centru, které byl jeho koncert zcela vyprodán.

Reklama

Související témata:

Související články

Alexandrovci na oslavách osvobození

V pražském Kongresovém centru v pondělí večer po osmnácti letech vystoupí legendární Alexandrovci. Akademický soubor písní a tanců Ruské armády Alexandra...

Alexandrovci se dočkali v Praze ovací

Na závěr dvouhodinového koncertu Akademického souboru písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova v Kongresovém sále část přítomných aplaudovala vstoje....

Výběr článků

Načítám