Hlavní obsah

Alexandrovci na oslavách osvobození

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražském Kongresovém centru v pondělí večer po osmnácti letech vystoupí legendární Alexandrovci. Akademický soubor písní a tanců Ruské armády Alexandra Vasiljeviče Alexandrova, kteří přežil pád Sovětského svazu, pozvala na oslavy 58. výročí osvobození česká armáda.

Foto: zámek Loučeň
Článek

 Kromě dnešního samostatného vystoupení budou ještě účinkovat spolu s dalšími soubory v posledním bloku slavnostního koncertu, který v úterý pořádají vojáci rovněž v Kongresovém centru.

Soubor, který je populární v zahraničí, byl pojmenován podle hudebního skladatele Alexandra Vasiljeviče Alexandrova (1883 až 1946), který ho v roce 1928 založil. Skládá se z orchestru a pěveckého a tanečního sboru. Nyní má zhruba 250 členů. Do Prahy jich přicestuje asi stovka.

Alexandrovci se lety také přizpůsobili. Dokonce přijali pozvání recesistické finské skupiny Lenigradští kovbojové. Společné vystoupení se objevilo v pořadu Totální balalajková show.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám