Hlavní obsah

Kapela Imodium vyrukuje do další etapy s novým bubeníkem a deskou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřky jsou teď pro broumovskou skupinu Imodium důležité. Po čtyřech letech pauzírování se letos rozhodla vrátit v plné parádě na pódia. Svůj dosud největší samostatný koncert si tato rocková čtveřice naplánovala na 4. dubna 2024 do pražského Fora Karlín.

Foto: Jan Liščák

Nové Imodium, zleva Daniel Franc (kytara), Adam Jánošík (bicí), Thom (zpěv, kytara) a Ronoon (baskytara)

Článek

Věci se ale nebudou dít až od toho dne. Již letos v červnu kapela odehrála úspěšný koncert ve svém rodném městě na festivalu Broumovská kytara a oznámila na něm své další kroky. Minulý měsíc vyšel singl Lampy, první předzvěst nového alba, které se bude premiérově prodávat na avizovaném vystoupení ve Foru Karlín. Do veřejného prostoru vstoupí fyzicky i digitálně o den později. Jeho název zatím není znám.

„Spousta lidí nás zná jako dvacetileté kluky, ale nám už pomalu táhne na čtyřicet. Své hudební i životní zkušenosti chceme vložit do nové hudby a zúročit je i na koncertě,“ vysvětluje zpěvák a kytarista Thom.

Kapela Imodium v klipu k písni LampyVideo: archiv kapely

„Když se nás Tomáš Karban, který nám připravuje scénu, zeptal, jaká bude podstata koncertu, spontánně jsme mu odpověděli, že to bude poctivý rockový set. Nebudeme při něm sázet na pozlátko, balonky nebo bublinky, i když na konfety možná dojde. Bude to energický a vyvážený rockový koncert,“ doplňuje.

Skupina Imodium je po čtyřech letech zpět. A míří do Fora Karlín

Kultura

Během něj dojde k zásadní proměně sestavy kapely. Spoluzakládajícího bubeníka Karla vystřídá v pětadvacátém roce existence kapely Adam Jánošík, bývalý člen skupiny Ready Kirken a stávající hráč The Atavists.

„Tři měsíce po loňském vystoupení na Broumovské kytaře nám Karl sdělil, že z pracovně-rodinných důvodů nemůže v kapele pokračovat dál. Pár dnů jsme to museli zpracovávat, ale potom jsme začali hledat náhradu. Chtěli jsme, aby to byl někdo, koho známe a s kým jsme už lidsky sehraní. Chtěli jsme jít na jistotu, nezamýšleli jsme dělat konkurz a nechtěli jsme někoho přetahovat z jiné kapely. První vize nám nevyšly, a tak jsem se svěřil Adamu Jánošíkovi, se kterým se léta známe a pracovali jsme spolu mimo jiné na jeho projektu Labe,“ říká Thom.

Foto: Michal Havlíček

Imodium hrálo s původním bubeníkem Karlem (první zleva) téměř dvacet pět let.

Dostal od něho několik tipů, ale ani jeden nedopadl. Nakonec mu po pár dnech Jánošík v telefonátu sdělil, že by se rád stal členem Imodia on sám. Přijal i to, že kapela pro něj bude prioritní, a dohodl se v The Atavists na dalším systému spolupráce.

„Je nutné říct, že Imodium po koncertě ve Foru Karlín nebude fungovat tak jako předtím. Své jsme si odehráli, mívali jsme i více než sto koncertů ročně. Napříště jich bude méně, přednost dostanou ucelená turné a účast na vybraných festivalech,“ dodává Thom.

První singl s novým bubeníkem vyjde v první polovině ledna. Na koncertě ve Foru Karlín se představí Karl i Jánošík a symbolicky se na pódiu vymění. Na bubenických partech nového alba se podílejí oba.

The Smashing Pumpkins vystoupí v létě v Praze

Kultura

V Pardubicích zahrají Scorpions

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Fórum Karlín

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám