Hlavní obsah

Jubilejní hvězdu na chodníku slávy ve Velké Bíteši má zpěvák Petr Kolář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vybrané společnosti herců, sportovců a zpěváků, mezi kterými nechybí ani Karel Gott či Lucie Bílá, Josef Dvořák a Martina Sáblíková, je od neděle zpěvák Petr Kolář. Jeho Hvězda, která nese slogan Kvalita přece není hřích, je na velkobítešském chodníku slávy už jubilejní, třicátá.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Zpěvák Petr Kolář je nositelem jubilejní již třicáté hvězdy do chodníku slávy ve Velké Bíteši, který původně jako recesi založil před téměř čtvrtstoletím Jiří Rauš (vlevo)

Článek

A jak je už nepsaným pravidlem, které však všichni nominovaní oceňují, i Petr si přijel do Bíteše svou mosaznou hvězdu vloženou do leštěné žuly osobně pokřtít a zkontrolovat místo v chodníku, kde bude vložena mezi ostatní.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Petr Kolář trval na tom, že si svoji hvězdu na chodník slávy odnese vlastnoručně. Dřinu s kusem žuly a mosazi zvládl

„Vím přesně, kdy jsem poprvé zaregistroval a také si prohlédnul zdejší chodník hvězd na náměstí. Bylo to v roce 2008, kdy jsem byl hostem na svatbě kamaráda Petra Muka, který se zde ženil. Od té doby jsem při svých cestách tu a tam zaregistroval, že se počet hvězd pořád rozrůstá, a já s stále nic. Vzpomněli si na mě dost pozdě, ale já jim to odpouštím. Jubilejní, třicátá, je přece jen mimořádná,“ odpověděl se smíchem na otázku Petr, jak reagoval, když se dověděl, že byl nominován jako jubilejní nositel hvězdy.

O svou neskrývanou radost se pak podělil i se zaplněným náměstím, na kterém zazpíval.

Chodník slávy ve Velké Bíteši vymyslel a založil se svými kamarády tamní hoteliér a mezi osobnostmi ze světa kumštu i sportu velmi dobře známý Jiří Rauš.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Zpěvák Petr Kolář je nositelem jubilejní – již třicáté – hvězdy na chodníku slávy ve Velké Bíteši, který původně jako recesi založil před téměř čtvrt stoletím Jiří Rauš (vlevo)

„Zpočátku to byla spíše recese, ovšem ani to jsme nechtěli podcenit a zakládali jsme si na určitém stupni kvality. I proto jsou naše hvězdy, které tvoří z mosazi a leštěné černé žuly výtvarník a rytec Stanislav Mihal, nejen docela působivé, ale i kvalitní, mají svoji váhu. Vždyť mají hmotnost čtyřicet kilogramů, a to už přece jen nějaká váha je,“ řekl před hvězdokladením, což je speciální velkobítešský výraz pro ukládání hvězdy do chodníku, Jiří Rauš.

A jak dodal, skoro každý, kdo zde svoji hvězdu má a Bíteší projíždí, neodolá a aspoň po očku se na ni ještě předtím, než vkročí do restaurace, u které se chodník nachází, jde podívat.

Zpěvák Petr Kolář: Karel Gott toužil po rockové baladě

Kultura

Petr Kolář: Spousta rockerů zpívá krásné balady

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: CD: Na Žofíně - Petr Kolář, A proč ne - Petr Kolář

Reklama

Výběr článků

Načítám