Hlavní obsah

Ivan Trojan: Docent bude sebevědomější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Ivan Trojan se na obrazovky České televize vrátí jako docent Stehlík, který pomáhá pražské mordpartě vyšetřovat složité kriminální případy. Pokračování třídílné série Docent, jež měla premiéru letos v lednu, se právě natáčí. Ivan Trojan se podle svých slov ke své roli vrátil rád.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Režisér Jiří Strach s Ivanem Trojanem při natáčení pokračování kriminálky Docent

Článek

Jak se posunula vaše postava oproti první sérii? Docent Souček v ní působil trochu uťápnutě. To zůstalo?

Neřekl bych, že by to takto zůstávalo. V první sérii se na oddělení vražd dostal vlastně za trest. Tabulkovou chybou. Nyní ho šéf mordparty Šera (Ondřej Vetchý) vyzve ke spolupráci. Takže základní nastavení je jiné. Teď je to tedy člověk, který je minimálně šéfem chtěný.

Bylo natáčení náročné?

Docent je exaktní, takže věci, které říká, musí být poměrně přesné. Není úplně vždy stručný, takže mám ve scénáři hodně textu, který není jednoduchý.

V současné době natáčíme scény z kriminálky, a to obsahuje většinou texty, kdy se něco vysvětluje, snažíme se přijít na to, jak to je, a to je prostě mnoho slov. A do toho život, divadlo, zájezdy. Takže je toho hodně. Možná je to tedy náročnější v tomhle smyslu. Nicméně s režisérem Jirkou Strachem je to vždycky velice dobré natáčení.

REPORTÁŽ: Natáčí se druhá řada Docenta s Ivanem Trojanem. Ve hře je i třetí

Kultura

Natočili jste toho spolu hodně. Anděl Páně 3 stále visí ve vzduchu. Bude?

To je otázka spíš na Jirku.

Vy byste se tomu nebránil?

Já bych se nebránil. Tam je jediný a ten nejzásadnější předpoklad, aby scénář byl aspoň minimálně tak dobrý, jako byl u jedničky a dvojky.

V Dejvickém divadle jste začal už i režírovat. Budete v tom pokračovat, máte něco v plánu?

Jakoby mám, ale nejsem zatím nějak termínově vázán. Takže teď určitě na příští sezonu jsem vázaný spíš jako herec. Chci dělat monodrama s Petrem Zelenkou, který pro mě napsal hru.

O kom nebo o čem bude?

O rekvizitáři.

Ivan Trojan rozdává ve Varech autogramy. Pomáhá tím nemocným s cystickou fibrózou

Cvrkot ve Varech

Z Frýdku-Místku do Dejvického. Slavné divadlo vyprodali hned dvakrát

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Ivan Trojan - Čermáková Dana

Reklama

Výběr článků

Načítám