Hlavní obsah

Indický Forrest Gump se natáčí v Turecku, utekl před koronavirem

Novinky, Stanislav Dvořák

Ze záhadného názvu Laal Singh Chaddha asi málokdo pozná, že jde o remake Forresta Gumpa. Natáčení v Indii zastavil koronavirus, ale přesunulo se do Turecka a premiéra byla stanovena na rok 2021.

Foto: Profimedia.cz

Herec Aamir Khan.

Článek

Aamir Khan a Kareena Kapoor Khanová jsou ústřední dvojicí nového Forresta Gumpa. Laal Singh Chadha je oficiální remake velkého hitu devadesátých let, nejde tedy o ukradený scénář, což je v Asii poměrně běžný postup. Hollywoodské příběhy se už dočkaly v Indii několika remaků, ale původním autorům většinou nikdo nezaplatil.

Filmu se ujal populární režisér Advait Chandan, jehož celovečerní debut Secret Superstar s tamní superhvězdou Aamirem Khanem vydělal asi 154 milionů dolarů.

V červnu měli někteří z Khanových zaměstnanců pozitivní testy na koronavirus, ale on sám i jeho manželka jsou zdraví. Laal Singh Chaddha je druhý velkorozpočtový indický film, který se kvůli pandemii přesunul do zahraničí (první byl Bellbottom).

Věčný outsider a originální divoch Bukowski by oslavil stovku

Kultura

Samotný Forrest Gump, po desetiletí milovaný a reprízovaný film, se v červnu dostal na seznam „závadných“ nekorektních filmů amerického serveru Variety. Údajně je blahosklonný k pacientům s AIDS a vietnamským veteránům a nepřátelský k různým aktivistům a k undergroundové kultuře. A jako bonus dodávají, že hlavní postava se jmenuje podle člena Ku Klux Klanu.

Také Spielbergův Indiana Jones a chrám zkázy je prý nekorektní, neboť „stereotypně zobrazuje Indii a hinduistické zvyky“. Exotičtí „záporňáci“ jsou zobrazeni jako primitivní a krvelační.

Mezi urážlivé filmy už řadí i Forresta Gumpa a Indianu Jonese

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám