Hlavní obsah

Hudební ceny Anděl se stěhují do Ostravy

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výroční ceny Akademie populární hudby se poprvé stěhují do Ostravy. Sošky Andělů hrajících na šalmaj budou českým zpěvákům a hudebníkům rozdány 25. března 2005 v tamní ČEZ Areně.

Foto: DS Tyl Slaná

Ze zkoušky představení Účel světí prostředky

Článek

"Minulých třináct ročníků Andělů v pražském teritoriu stačilo. Nepříliš často se totiž dařilo přiblížit odbornou veřejnost veřejnosti široké. Vývoz akce do Ostravy může podle nás soutěž zatraktivnit. Myslím si, že budeme schopni naplnit halu do posledního místa," uvedl prezident Akademie populární hudby Petr Šiška.

"Pro celý Moravskoslezský kraj to bude velká atrakce. S nadsázkou lze říct, že tak jako se v Americe Grammy stěhují vždy po roce z východu na západ a naopak, tak se nyní posunují Andělé," dodal Šiška.

Deska roku poprvé samostatným pořadem

V pražském Divadle Kalich budou 31. ledna příštího roku poprvé samostatně předány ceny Deska roku 2004, které byly loni součástí andělského ceremoniálu.

"Už v loňském roce naznačila Deska roku, že má na to, aby se stala samostatným hudebním pořadem, který prezentuje nejprodávanější nosiče. Naším záměrem je nyní oddělit komerční anketu od odborné," vysvětlil Šiška.

Podle něho se i příští rok počítá s otevřením tzv. Andělské ulice, ve které se budou v den předávání cen konat v desíti klubech hudební akce mnoha žánrů. Čtyřiadvacetihodinovou proměnu zažije letos ostravská Stodolní ulice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám