Hlavní obsah

Žbirkova písnička Ríša snov zaujala filmaře. Vznikl k ní klip pro seriál Adikts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Videoklip k písni zesnulého zpěváka Mira Žbirky Ríša snov je už pátým snímkem a singlem z jeho oceňovaného alba Posledné veci. Skladba je součástí desky, která získala čtyři Ceny Anděl, Cenu SOZA za nejprodávanější album a mnoho dalších ocenění. Na Novinkách má klip premiéru.

Klip k písni Mira Žbirky Ríša snovVideo: Universal Music

 
Článek

Píseň, kterou nahráli David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu Adikts vybral režisér Adam Sedlák, držitel Českého lva za film Banger.

Videoklip zachycuje důležité momenty ze seriálu, ve kterém se kromě Ríše snov objevily i další dvě Mekyho skladby, konkrétně Nespáľme to krásne v nás (Modrý album) a Mesačný svit (Nemoderný chalan).

Foto: Universal Music

Miro Žbirka a jeho syn David

Šestidílná série je ke zhlédnutí na internetové platformě iVysílání. Od 24. ledna ji Česká televize zařazuje na program ČT1.

Posledné veci je patnácté a dosud poslední studiové album Mira Žbirky. Rozpracoval a nazpíval jej ještě před svou smrtí v listopadu 2021. Do května následujícího roku album dokončil jeho producent, Mirův syn David Žbirka.

David Žbirka: Je ještě pár nevydaných písní

Kultura

Kateřina Žbirková: Byla témata, která Meky nechtěl odhalovat

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám