Hlavní obsah

David Žbirka: Je ještě pár nevydaných písní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři sošky anděla hrajícího na šalmaj dostal v sobotu večer na pražském Výstavišti David Žbirka. Ocenění převzal za album svého otce Mira Žbirky nazvané Posledné věci, které vyšlo loni v květnu. On sám ho společně s Patrickem Jamesem Fitzroyem produkoval a nazpíval na ně duet Nejsi sám.

Foto: Petr Hloušek, Právo

David Žbirka přebíral ceny za svého otce

Článek

Na co jste myslel, když jste na pódium pro ceny chodil?

Vzpomínal jsem na nahrávání desky v našem domácím studiu v Praze a následně s Patrickem Fitzroyem v Londýně. Přehrával jsem si v hlavě všechnu tu práci, která byla do vzniku alba vložena. Říkal jsem si také, že by na ně byl táta pyšný a že mě těší, jak skvělý ohlas má.

Foto: Universal Music

Miro Žbirka a jeho syn David

Skladba Nejsi sám zvítězila v kategorii Píseň roku. Napadlo vás, když vám otec řekl, abyste ji nazpíval s ním, že by mohla být tak úspěšná?

Rozhodně ne, ani ve snu by mě to nenapadlo. Navíc jsem v ní vůbec zpívat neměl. Původně to měl být klasický duet muže a ženy. Na základě toho, jak jsem nazpíval demonahrávky, se ale táta na poslední chvíli rozhodl, že bych s ním měl tu písničku zpívat já. Přitom jsem na těch demosnímcích zpíval jen kvůli tomu, abychom měli představu, jak bude písnička vypadat se dvěma hlasy.

Existují ještě nějaké skladby, které Miro Žbirka nazpíval a dosud nevyšly?

Pár jich ještě je. Některé jsme nedodělali na album Posledné věci, a tak by na ně mohlo dojít později. Nemyslím si však, že z toho bude celá deska, spíš zůstaneme u vydávání jednotlivých písniček.

David Žbirka: Je ještě pár nevydaných písní

Kultura

RECENZE: Starý dobrý Meky v novém padnoucím hávu

Kultura

Reklama

Související témata:
David Žbirka

Výběr článků

Načítám