Hlavní obsah

Klávesista Pavol Bartovic: Elán odmítnout nešlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým členem Elánu se stal klávesista Pavol Bartovic. Dosud hrál jen v jiné slovenské kapele Modus, odkud se zná s kytaristou Elánu Jánem Balážem. Se svou novou formací odehraje následujících šest ohlášených koncertů a těší se na další práci.

Foto: Petr Horník

Bartovic se necítí být nástupcem Patejdla.

Článek

„Když jsem od kluků z Elánu dostal nabídku, neváhal jsem ani sekundu. Byla to pro mě velká pocta, hrát v Elánu je pro muzikanta prestiž,“ řekl Novinkám a Právu. Sám sebe však nevnímá jako nástupce loni zesnulého zpěváka a klávesisty Vaša Patejdla.

Osobnosti, které v roce 2023 opustily kulturní svět

Kultura

„Nemyslím si to jen já, i členové Elánu tvrdí, že Vašo je nenahraditelný. Odjakživa mě ale bavila práce s analogovými nástroji, proto se pro mě asi kluci rozhodli. Chtěli bychom se společně na koncertech přiblížit zvuku kapely z osmdesátých a devadesátých let,“ vysvětlil.

Vašo Patejdl poslední rozhovorVideo: .Elán

Dodal, že koncertní provedení písní Elánu stálo řadu let na hře dvou klávesistů, což se s jeho příchodem opět stane. Dalším klávesistou je Ľubo Horňák.

„Elán plánuje nové singly, dokonce celé album, a jsou už domluvené další koncerty na příští rok. Navíc jsem také autor, takže se třeba budu moci zapojit i do skládání. O tom jsme ale ještě nemluvili,“ uzavřel.

Elán nekončí. Má novou píseň, bude hrát se symfoniky a plánuje další aktivity

Hudba

Jožo Ráž: Žijeme, tak musíme hrát

Hudba
Související témata:
Pavol Bartovic

Výběr článků

Načítám