Hlavní obsah

Elton John napsal knihu. Jsou v ní zážitky z rozlučkového turné i vzpomínky na staré časy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude to vzácný pohled do osobního archivu plakátů, náčrtů a dříve neviděných fotografií a pohlednic. Tak přiblížil zpěvák, hudebník a skladatel Elton John knihu, kterou nedávno dokončil a nakladatelství Disney Publishing Worldwide ji chystá k vydání. Pod názvem Elton John’s Farewell Yellow Brick Road: Memories of My Life On Tour se na trhu objeví v září letošního roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Elton John při pražském vystoupení v květnu 2019

Článek

Zpěvák to oznámil na svých internetových stránkách. Bude to zřejmě definitivní tečka za podařeným koncertním turné, které Elton John nazval rozlučkovým. Pod názvem Farewell Yellow Brick Road Tour začalo v Allentownu v americké Pensylvánii v roce 2018 a skončilo ve Stockholmu ve Švédsku v roce 2023. 

Jeden z jeho vrcholů se přitom odehrál během dojemného loučení umělce s britskými diváky na loňském festivalu Glastonbury.

Čtenáři se s autorem vydají na koncerty Farewell Yellow Brick Road Tour. Budou se s ním ale i vracet v čase, to když se bude zamýšlet nad klíčovými momenty své kariéry a zavzpomíná i na její začátky.

Autorem předmluvy je David Furnish, partner Eltona Johna, který s ním vychovává syny Zacharyho (13) a Elijaha (11). Právě kvůli tomu, aby se mohl věnovat své rodině, Elton John ukončil koncertování.

Dodejme, že Farewell Yellow Brick Road Tour je druhé nejvýdělečnější turné v historii. Vydělalo 939,1 milionu dolarů. Na prvním místě je série Era Tour, kterou ještě stále absolvuje americká zpěvačka Taylor Swift.

Elton John se s Anglií nemohl rozloučit lépe než na Glastonbury

Kultura

Rozlučkové turné Eltona Johna překonalo rekord. Je nejvýdělečnějším v historii

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Diamonds - Elton John [CD], Jewel Box - Elton John [8CD]

Reklama

Související témata:
David Furnish

Výběr článků

Načítám