Hlavní obsah

Rozlučkové turné Eltona Johna překonalo rekord. Je nejvýdělečnějším v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a hudebník Elton John překonal rekord, který dříve držel jeho mladší kolega Ed Sheeran. Na probíhajícím Farewell Yellow Brick Road Tour, které je jeho poslední, vydělal již více než 800 milionů dolarů, a dostal se tak do čela žebříčku nejvýdělečnějších koncertních sérií. Napsal to americký magazín Billboard.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Elton John

Článek

Farewell Yellow Brick Road Tour, jehož název odkazuje na hudebníkovo album Goodbye Yellow Brick Road z roku 1973, začalo 8. září 2018.  Zahrnuje více než tři sta koncertů a vše nasvědčuje tomu, že byť je přeťala pandemie, bude ikonické. Dosud proběhlo 278 vystoupení.

Farewell Yellow Brick Road Tour vydělalo 817,9 milionu dolarů. Na druhé pozici je Divide Tour (2017–2019) britského písničkáře Eda Sheerana s výdělkem 776,4 milionu dolarů. Třetí příčka patří 360o Tour (2009–2011) irské kapely U2, které si připsalo 736,4 milionu dolarů.

Na čtvrtém místě je série americké rockové kapely Guns N’ Roses, Not In This Lifetime… Tour se ziskem 584,2 milionu dolarů. Následující pozice patří britské kapele Rolling Stones a jejímu A Bigger Bang Tour (2005–2007). Vyneslo 558,3 milionu dolarů.

Elton John bude ve svém turné pokračovat i letos. V březnu vystartuje z Velké Británie a přesune se dál do Evropy.

Skončit by měl dvěma červencovými koncerty ve švédském Stockholmu. S českými fanoušky se rozloučil již v květnu 2019 v pražské O2 areně.

Ozzy Osbourne do Prahy nepřijede, zrušil turné. Miluji vás všechny, napsal fanouškům

Kultura

Skupina O5 a Radeček: Prvoplánovou sladkost jsme odbourali

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám