Hlavní obsah

Žebříček: Gump radostně vběhl do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý víkend v českých kinech přál českým filmům. Diváci nejvíce chodili na novinku, na snímek Gump – jsme dvojka. Pokračování dobrodružství o roztomilém psíkovi a jeho kamarádech porazilo několik týdnů vedoucí americký hit: Duna: Část druhá. Uvádějí to statistiky Unie filmových distributorů.

Trailer: Gump - jsme dvojkaVideo: Bioscop

 
Článek

Z hlediska návštěvnosti šlo v českých kinech o průměrný víkend. Prodalo se v nich téměř 148 tisíc vstupenek. Z novinek se vedle Gumpa prosadily ještě zahraniční tituly Godzilla x Kong: Nové impérium, Domácí příšerky a Dokonalé dny.

RECENZE: Další Gump je poučný i sebestředný

Film

Z hlediska nejvyšší návštěvnosti momentálně ale v souhrnu vede Duna: Část druhá. V ČR se na ni prodalo již více než 410 tisíc vstupenek.

Zajímavé na posledním žebříčku je také to, že u diváků v ČR uspěl ruský rodinný film, respektive pohádka Domácí příšerky. Ale také skutečnost, že Gumpa a Dunu neporazila ani monstra Godzilla a Kong. Právě tahle novinka totiž ovládla světová kina.

Režisér Adam Wingard: Godzilla versus Kong? Udržet křehké příměří vyžaduje spolupráci

Film

Jak uvádí server Variety.com, stal se právě tento film třetím nejúspěšnějším titulem, co se týče tržeb od 1. ledna 2024. Zatím ho v tomto směru porazily jen Duna: Část druhá a Kung Fu Panda 4. Vedle USA příšery ovládly hlavně čínská, mexická a indická kina.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Gump – jsme dvojka48 473
2.1.Duna: Část druhá22 091
3.-Godzilla x Kong: Nové impérium17 049
4.2.Sladký život16 050
5.3.Kung Fu Panda 415 113
6.-Domácí příšerky6153
7.6.Neposkvrněná3522
8.-Dokonalé dny3271
9.8.Matka v trapu2855
10.4.Manželé Stodolovi2812

RECENZE Hororové Týny: Výtečná Sydney Sweeneyová utopená v klášterní fantasmagorii

Film

RECENZE: Vražední Manželé Stodolovi jsou chytře nejednoznační

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám